Pregătiri de război, anunţul făcut de SUA

Statele Unite plănuiesc să ia măsuri împotriva activităţilor iraniene cu rachete balistice, în afara cadrului acordului nuclear iranian, şi speră că eforturile Washingtonului vor fi susţinute de alte state, a declarat vineri ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, relatează site-ul CNN.

13 ian. 2018, 11:46
Pregătiri de război, anunţul făcut de SUA

Preşedintele american Donald Trump a prelungit, vineri seară, suspendarea sancţiunilor decisă în cadrul acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, dar oficiali de la Casa Albă susţin că este ultima dată când liderul american acceptă acest lucru.

„Aici, la ONU, aşteptăm cu nerăbdare să obţinem o nouă cooperare internaţională pentru a consolida acţiunile împotriva activităţilor iraniene cu rachete balistice, pentru a impune embargouri pe armament încălcate de către Iran, pentru a destructura finanţarea terorismului de către Iran şi pentru a continua să evidenţiem încălcările drepturilor omului din Iran. Toţi aceşti paşi pot fi făcuţi în afara acordul nuclear, dar dacă nu putem obţine un consens internaţional în privinţa lor, atunci va deveni şi mai clar că acordul nuclear este un impediment pentru pace. Nu trebuie să permitem regimului iranian să utilizeze acordul nuclear drept acoperire pentru încălcarea normelor internaţionale şi rezoluţiilor ONU”, a precizat Nikki Haley.

Diplomatul american a subliniat mesajul puternic transmis de la Washington că nu va fi tolerat „un comportament periculos şi destabilizator”, adăugând că SUA aşteaptă susţinere din partea altor state în aceste eforturi.