PREGĂTIRI DE RĂZBOI: SUA au trimis nave de luptă în Marea Neagră

Putin a adăugat că o intervenţie militară rusă în Ucraina "nu este necesară, pentru moment", dar că Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la "toate mijloacele" pentru protejarea cetăţenilor săi în această ţară care se află într-o gravă criză politică.

04 mart. 2014, 14:42
PREGĂTIRI DE RĂZBOI: SUA au trimis nave de luptă în Marea Neagră

Nava amiral a Flotei ucrainene „Hatmanul Sahaidachny” a revenit în Marea Neagră în fruntea grupului de nave NATO, din care face parte şi portavionul american USS George H.W. Bush, scrie censor.net.ua. Acum două zile, unii oficiali ruşi anunţau că nava amiral a flotei Ucrainei ar fi refuzat  să se supună ordinelor Kievului, aceasta preferând ordinele venite de la Moscova.

Portavionul USS George H.W. Bush a fost trimis spre Marea Neagră fiind însoţit de alte 17 nave şi trei submarine. Autorităţile americane susţin că această măsură a fost luată din cauza invaziei militare ruse în Crimeea şi pentru posibilitatea de a reacţiona rapid la evoluţia evenimentelor din peninsulă, scrie koresspondent.net.

SUA suspendă orice cooperare militară cu Moscova. Pentagonul a anulat exerciţiile şi reuniunile bilaterale, vizitele delegaţiilor navale şi conferinţele de planificare militară. Mai mult, Washingtonul a îngheţat şi negocierile privind comerţul şi investiţiile bilaterale. Iar preşedintele american a declarat că Rusia a violat dreptul internaţional când a intervenit militar în Ucraina.

Cu toate acestea, politologul rus Stanislav Belkovskii consideră că probabilitatea începerii unui război între Rusia şi Ucraina a scăzut considerabil, potrivit unian.net.