Pregătiri SPECTACULOASE pentru centrul ştiinţific de la Măgurele: Va fi adus cel mai puternic laser din lume

Publicat: Marţi, 13 Octombrie 2015 13:31 // Actualizat: Marţi, 13 Octombrie 2015 13:34 // Sursa: romaniatv.net

Se fac ultimele pregătiri pentru cel mai mare proiect ştiinţific construit în România. La centrul de cercetare de la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele va fi adus cel mai puternic laser din lume. Costurile amenajărilor se ridică la peste 300 milioane euro, informează România TV.

La centrul ştiinţific de la Măgurele se fac ultimele pregătiri, şi asta pentru că se lucrează la foc continuu, iar inginerii sunt cu ochii tot timpul pe lucrare.

Lucrările trebuie să fie gata până la sfârşitul acestui an, după ce au fost deja amânate cu un an. S-au investit peste 300 de milioane de euro în acest proiect, iar în hală se lucrează cu două macarale care trebuie să acopere 30.000 de metri pătraţi.

În acest centru vor fi făcute mai multe experimente revoluţionare, iar printre primele se numără testarea tratamentelor împotriva cancerului, dar şi experimente privind teleportarea. Până acum, au fost recrutaţi 100 de cercetători şi se aşteaptă ca până la finalul lui 2018, numărul lor să se dubleze.

Citeşte şi Cum scăpa Ceauşescu de caniculă. Metoda ULUITOARE, testată acum în laserul de la Măgurele

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 oct 13:45
...La centrul de cercetare de la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele va fi adus cel mai puternic laser din lume. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
13 oct 13:45
...La centrul de cercetare de la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele va fi adus cel mai puternic laser din lume. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7798
RON
23 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H