Refacerea virginităţii. De ce apelează româncele la himenoplastie. Cine sunt clientele şi cât costă

Câteva sute de românce merg anual la medicii estiticieni pentru a-şi redobândi virginitatea. Motivele pentru care acestea apelează la himenoplastie variază, de la cazuri de viol, până la a-i păcăli pe viitorii soţi că sunt virgine sau a le face un "cadou" soţilor cu diverse ocazii. Cele mai fidele cliente sunt femeile de etnie romă şi româncele care vor să se căsătorească cu arabi.

28 feb. 2013, 11:22
Refacerea virginităţii. De ce apelează româncele la himenoplastie. Cine sunt clientele şi cât costă

Clientele care apelează la refacerea virginităţii într-un an nu sunt multe, dar unele dintre ele sunt perseverente.

Câteva sute de femei apelează anual în România la intervenţia chirurgicală estetică denumită himenoplastie. Multe dintre cliente revin de mai multe ori cu aceeaşi cerere”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET, Natalia Stegărescu, medic în cadrul clinicii Favorit Estetica.

Potrivit medicilor, cererile pentru himenoplastie au crescut în ultimii ani. „În România se ştie de această intervenţie de cel puţin 20 de ani, dar este mai cerută în ultimii 4-5 ani”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET, Luminiţa Banacu, specialist chirurgie estetică în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri.

De ce apelează femeile la himenoplastie

„O parte a femeilor care apelează la himenoplastie sunt victime ale vilourilor sau incestului. Există cu siguranţă şi alte motive, dar în general clinicile de specialitate nu cer o explicaţie din partea clientului cu privire la motivul pentru care se apelează la acest serviciu medical”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Ana Vlad, medic specialist obstetrică şi ginecologie, în cadrul clinicii InovaGyn.

O categorie a femeilor care apelează la refacerea virginităţii este reprezentată însă de cele care vor să îşi păcălească bărbaţii că s-au însurat cu ele neprihănite.

„O bună parte a clientelor care solicită himenoplastii fac parte din etnia romă, întrucât bărbaţii din această etnie vor să se însoare cu virgine. O altă parte a clientelei este reprezentată de soţiile românce care vor să se căsătorească cu cetăţeni arabi. Şi aceştia au pretenţia ca în noaptea nunţii soţia să fie virgină„, a precizat Natalia Stegărescu.

La refacerea virginităţii apelează fetele din familiile cu concepţii tradiţional-religioase, indiferent de nivelul de educaţie, cultură şi economic, precum şi din comunităţile de etnie musulmană, romă, armeană, evreiască, rareori femeile cu concepţii moderniste„, a spus şi medicul Luminiţa Banacu. 

Medicii susţin că lipsa virginităţii nu mai constituie o frică a multor tinere faţă de părinţi, aceştia înţelegând viaţa sexuală a copilelor.

Tinerelor nu le mai este frică de părinţi pentru că fac sex, dar mai există cazuri. În schimb a apărut o nouă categorie de cliente. Acestea solicită refacerea virginităţii pe care vor să o ofere soţilor ca şi cadou cu diverse ocazii. Unele se pregătesc an de an pentru momentul respectiv cu o vizită la clinica de chirurgie estetică„, a amintit Natalia Stegărescu.

Cât costă refacerea virginităţii şi cât durează

Preţurile pentru refacerea virginităţii variază între 200 şi 800 de euro, în funcţie de clinica medicală la care se apelează.

„În clinica noastră, o himenoplastie costă 2400 de lei. Procedeul chirurgical este migălos şi durează circa 30-45 de minute”, a menţionat Ana Vlad.

Cum se face şi cât durează recuperarea

Himenoplastia este o procedură ce se realizează sub anestezie locală, nu este dureroasa, dureaza aproximativ o oră, nu necesită internare, iar recuperarea este foarte rapidă. Refacerea virginităţii se poate realiza atât imediat după ruperea himenului cât şi după o perioada mult mai lungă de timp.

Dacă resturile himenului iniţial nu sunt suficiente pentru reconstrucţia himenului atunci refacerea virginităţii este realizată prin strâmtorarea porţiunii iniţiale a vaginului folosind mucoasă vaginală ce va forma un nou himen.

Intervenţia chirurgicală şi metoda folosită se stabileşte în urma unei consultaţii. Perioada de recuperare este una scurtă, astfel încât nunta poate fi programată cel puţin la două zile după operaţie.

„Actul sexual este posibil la 48-72 de ore de la interveţia chirurgicală” a amintit Luminiţa Banacu.