Prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Donatorul - o femeie de 72 de ani aflată în moarte cerebrală

Publicat: Miercuri, 03 Aprilie 2019 11:13 // Actualizat: Miercuri, 03 Aprilie 2019 11:13 // Sursa: romaniatv.net

Prima prelevare de organe din acest an a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, donatorul fiind o persoană în vârstă de 72 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral hemoragic şi se afla în moarte cerebrală, a informat, miercuri, directorul medical al spitalului, dr. Raluca Pop.

O echipă de la Spitalul Fundeni Bucureşti, coordonată de dr. Vatachki Guenadiy Roumenov, a preluat de la pacient ficatul, în timp ce rinichii au fost prelevaţi de o echipă de la Institutul de Transplant Renal din Cluj Napoca, sub coordonarea dr. Dan Enache.

Medicii au mai prelevat de la donator cornee şi condili femurali pentru Banca de ţesuturi din Bucureşti.

Din cauza vârstei pacientului, plămânii şi cordul nu se pretau pentru recoltare.

Procedurile de prelevare s-au încheiat marţi seara, echipa care a realizat intervenţia fiind formată din specialişti în transplant pentru fiecare organ.

"Este prima prelevare de organe, din acest an, la SJU Deva. Dorim să mulţumim familiei donatorului pentru gestul umanitar pe care l-a făcut, salvând, în acest fel, mai multe vieţi", a declarat dr. Raluca Pop.

Programul de prelevare a organelor pentru transplant a început la SJU Deva în anul 2013, iar de atunci mai multe vieţi au fost salvate graţie gesturilor umanitare săvârşite de către familiile donatorilor, care au acceptat ca organele rudelor aflaţi în moarte cerebrală să fie donate altor persoane aflate în suferinţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
donare organe prelevare organe Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
21 Jan
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H