O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Deva: "Încă 3 oameni primesc în dar VIAŢĂ prin transplant"

Publicat: Joi, 12 Decembrie 2019 22:45 // Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2019 22:45 // Sursa: romaniatv.net

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a avut loc o nouă prelevare de organe, donator fiind un pacient care se afla în moarte cerebrală, a informat joi Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

De la donator au fost prelevate, în noaptea de miercuri spre joi, ficatul şi rinichii, organele fiind preluate apoi de echipele de la Institutul Clinic Fundeni, permiţând să fie salvate trei vieţi.

ANT menţionează că familia donatorului a ales "să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi suferinţa lor să o transforme în speranţă pentru alte familii".

"Efortul şi dedicarea echipei de coordonare a spitalului din Deva, formată din Dr. Ioana Kovacs, kpd, As. Monica Popescu şi Dr. Anghel Bunea, coordonatori de transplant, au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, conduse de Dr. Vasile Lungu şi Dr. Claudiu Codoi. Împreună, toţi aceşti profesionişti devotaţi şi care nu-şi cuantifică niciodată orele de muncă au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes", se arată în postarea ANT.

Anul acesta, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva au avut loc patru prelevări de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală.

Spitalul a fost acreditat pentru prelevarea de organe în aprilie 2013, de atunci în cadrul unităţii medicale desfăşurându-se mai multe asemenea proceduri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prelevare de organe Spitalul Fundeni transplant
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H