Premier League, start senzaţional de sezon. 13 goluri s-au marcat în primele două meciuri

Premier League, sezonul 2017/2018, a început vineri seara, cu meciul Arsenal Londra - Leceister, iar sâmbătă de la ora 14.30 s-a jucat partida Watford - FC Liverpool.

12 aug. 2017, 13:49
Premier League, start senzaţional de sezon. 13 goluri s-au marcat în primele două meciuri

Premier League a început cum nu se poate mai spectaculos, goluri multe şi răsturnări spectaculoase de rezultat. Meciul de deschidere al stagiunii s-a jucat pe Emirates, unde Arsenal a juca împotriva campioanei de acum doi ani, Leicester. După cinci minute, tabela arăta deja 1-1. Lacazette, transferul de senzaţie de la Lyon, a deschis scorul poentru „tunari”, cu o lovitură de cap, dar Okazaki a egalat în minutul 5.

Jamie Vardy a adus-o pe Leicester în avantaj, în minutul 29, dar scorul pauzei a fost 2-2, după ce Wellbeck a marcat în prelungirile primei reprize, după o fază destul de încâlcită. Leicester nu a dezarmat şi Vardy a adus-o din nou pe Leicester în avantaj, în minutul 56, dar ultimele 10 minute le-au fost fatale oaspeţilor. Nou-intraţii Ramsey şi Giroud au punctat în minutele 83 şi 85, iar Arsenal a câştigat cu 4-3.

La fel de spectaculos a fost şi meciul de sâmbătă, dintre Watford şi Liverpool. Gazdele au dominat prima parte şi au deschis scorul prin Okaka, în minutul 8. Chiar dacă Liverpool a egalat, la una din primele sale acţiuni ofensive consistente (Mane – min. 29), Watford a revenit imediat în avantaj pe tabelă, Doucoure punctând pentru 3-2, în minutul 32. La puţin timp de la reluare, Liverpool a avut trei minute de aur. Mai întâi Firmino a egalat din penalty (min. 55), iar Mohammed Salah i-a adus pe „cormorani” pentru prima oară în avantaj în acest sezon, 3-2 în minutul 57. Scorul final, Watford-Liverpool 3-3, a fost stabilit în ultimul minut al prelungirilor, Britos aducându-le celor de la Watford un punct binemeritat.