Premieră după Revoluţie. Pentru prima dată în 32 de ani, la Timişoara nu au mai sunat sirenele antiaeriene

An de an, la ora 12.00, sirenele antiaeriene din Timişoara sună timp de trei minute pentru a marca momentul în care Timişoara devenea primul oraş din România liber de comunism, în urma Revoluţiei din decembrie 1989. Anul acesta, pentru prima dată de la Revoluţie, nu au mai sunat.

20 dec. 2021, 14:37
Premieră după Revoluţie. Pentru prima dată în 32 de ani, la Timişoara nu au mai sunat sirenele antiaeriene

Sirenele antiaeriene ar fi trebuit să sune la Timişoara la ora 12 pentru a marca 32 de ani de la momentul în care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism. Doar că sirena din Piaţa Victoriei nu a mai sunat.

”Ruşine să vă fie!”, au strigat din balconul Operei câţiva revoluţionari veniţi să celebreze trecerea celor 32 de ani de la momentul în care Timişoara devenea primul oraş liber de comunism din România. A fost pentru prima oară când sirenele nu au sunat în centru, aşa cum se întâmpla până acum.

De vină ar fi fost o problemă tehnică a instalaţiei de sonorizare şi alarmare aflată în gestiunea Primăriei Timişoara, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Mircea Dinescu vrea să vândă puloverul cu care a fost la Revoluţie

„Primăria gestionează modul de acţionare a sirenelor. Din câte am înţeles, e o problema tehnică strict pe cea amplasată în Piaţa Operei. De dimineaţă, când au verificat softul, era OK şi la ora 12.00 s-a întâmplat ceva. Primăria, prin SVSU, are în gestiune mentenanţa sirenelor”, au declarat reprezentanţii ISU Timiş.

Citeşte şi: Dosarul Revoluţiei în care este judecat Ion Iliescu se reia de la ZERO