PREMIERĂ în cazul anchetei tragediei din Apuseni. RAPORTUL anchetei va fi prezentat rudelor victimelor

Rudele victimelor şi supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni vor fi primii care vor afla rezultatele anchetei. Aceasta urmează să fie finalizată în următoarele două luni, informează România TV. Rudele victimelor acuză autorităţile că nu au învăţat nimic din tragedia din Apuseni.

06 ian. 2015, 11:30
PREMIERĂ în cazul anchetei tragediei din Apuseni. RAPORTUL anchetei va fi prezentat rudelor victimelor

La aproape un an de la tragedia din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, ancheta nu este încă finalizată. Anchetatorii au decis, însă, cine vor fi primii care vor cunoaşte rezultatul oficial: rudele victimelor şi supravieţuitorii.

Da, mi-a comunicat aceste informaţii şi mie, că ne va contacta pe noi şi familia pilotului pentru a ne comunica. Mi se pare normal. Durează, durează foarte mult. Sunt foarte multe acte de procedură, din păcate, care sunt în derulare, dar s-au făcut progrese în ultimele săptămâni şi aşteptăm rezultatul„, a spus Mariana Ciucă, sora Aurei Ion.

Citeşte şi GESTUL EMOŢIONANT făcut de familia Aurei Ion, în noaptea de Revelion FOTO

Raportul anchetei este în fază avansată, însă nu va fi gata până pe 20 ianuarie, când se împlineşte un an de la tragedie.

Familiile celor dispăruţi în tragedie ştiu, însă, care trebuie să fie consecinţele tragediei.

Aşteptăm să se facă dreptate. Şi ce aşteptăm este să se ia măsuri, să se schimbe procedurile, să se schimbe oamenii din funcţii care au luat decizii greşite, oamenii care nu cunosc procedurile, care nu sunt calificaţi. Aşteptăm să se ia măsuri ca pe viitor să nu mai moară şi alţi oameni, deşi, aţi văzut, în ultimele luni au murit alţi oameni nevinovaţi„, a spus Mariana Ciucă.

Raportul comisiei de investigaţie aeronautică este aşteptat şi de procurori, care au nevoie de concluziile anchetei în propriile cercetări. Toate aceste rapoarte şi anchete vor fi inutile dacă nu se vor îmbunătăţi procedurile de salvare a victimelor.

Citeşte şi Mărturii cutremurătoare, la un an de la tragedia din Apuseni. Medicul Pivniceru, răvăşit: A fost un an teribil