Premieră în Europa: Franţa dezvoltă o tehnologie de recunoaştere facială pentru stabilirea identităţii numerice a persoanelor

Guvernul Franţei va folosi, în premieră, o tehnologie de recunoaştere facială printr-o aplicaţie ce le va permite cetăţenilor să îşi stabilească identitatea lor numerică. Noua tehnologie nu este însă lipsită de pericole, mai ales în pentru viaţa privată a persoanelor.

10 oct. 2019, 19:54
Premieră în Europa: Franţa dezvoltă o tehnologie de recunoaştere facială pentru stabilirea identităţii numerice a persoanelor

După 6 luni de testare a noii aplicaţii, ALICEM, (Acronimul de Autentificare on line certificat pe mobil), dezvoltat de Agenţia de Titluri Securizate (ANTS), va fi disponibilă oficial în luna noiembrie.

Scopul tehnologiei este de a oferi unei persoane care deţine un paşaport biometric sau un titlu de sejur electronic – de a crea o identitate numerică în scopul de a facilita accesul la unele servicii de internet, în special administrative.

Noua aplicaţie îngrijorează mai ales asociaţiile specializate în protecţia vieţii private.

Societatea „La Quadrature du Net” a depus, de asemenea, în iulie, un recurs în faţa Consiliului de Stat, cerând anularea decretului ce ar autoriza crearea acestei aplicaţii mobile. 

 


loading...