Premieră în Europa: Franţa dezvoltă o tehnologie de recunoaştere facială pentru stabilirea identităţii numerice a persoanelor

Publicat: Joi, 10 Octombrie 2019 22:54 // Actualizat: Joi, 10 Octombrie 2019 22:54 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul Franţei va folosi, în premieră, o tehnologie de recunoaştere facială printr-o aplicaţie ce le va permite cetăţenilor să îşi stabilească identitatea lor numerică. Noua tehnologie nu este însă lipsită de pericole, mai ales în pentru viaţa privată a persoanelor.

După 6 luni de testare a noii aplicaţii, ALICEM, (Acronimul de Autentificare on line certificat pe mobil), dezvoltat de Agenţia de Titluri Securizate (ANTS), va fi disponibilă oficial în luna noiembrie.

Scopul tehnologiei este de a oferi unei persoane care deţine un paşaport biometric sau un titlu de sejur electronic - de a crea o identitate numerică în scopul de a facilita accesul la unele servicii de internet, în special administrative.

Noua aplicaţie îngrijorează mai ales asociaţiile specializate în protecţia vieţii private.

Societatea "La Quadrature du Net" a depus, de asemenea, în iulie, un recurs în faţa Consiliului de Stat, cerând anularea decretului ce ar autoriza crearea acestei aplicaţii mobile. 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H