PREMIERĂ în intervenţiile de transplant din România. Un RINICHI a fost donat a doua oară VIDEO

Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2015 15:07 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2015 15:20 // Sursa: romaniatv.net

Un rinichi a ajuns la al doilea pacient, într-un interval de trei luni. S-a întâmplat la Cluj, unde specialiştii au reuşit să preleveze un rinichi de la un bărbat de 36 de ani, aflat în moarte cerebrală, care la rândul său primise organul de la tatăl său, informează România TV.

În aprilie, bărbatul de 36 de ani, din Oradea, a primit un rinichi de la tatăl său. Din păcate, starea lui de sănătate s-a înrăutăţit şi a făcut un accident vascular cerebral. Tatăl său a fost de acord ca rinichiul pe care îl avea chiar de la el să fie din nou donat. A acceptat totodată ca şi ficatul fiului să fie donat.

"E o chestie absolut impresionantă. Tatăl care şi-a salvat copilul acum trei luni, donându-i rinichiul, a fost de acord în mod spontan să redoneze acest rinichi al lui şi ficatul ca să salveze alte două vieţi", a declarat Mihai Lucan, şeful Institutului de Urologie şi Transplant Cluj.

După ce au făcut testele de compatibilitate renală, medicii au găsit pacientul potrivit. Un bărbat de 51 de ani, dependent de dializă.

"A făcut cerere în februarie. Erau opt persoane, n-au fost compatibile şi a fost trecut pe lista de rezervă. Am primit telefon să venim. Bucurie mare. Mulţumim familiei respective care a făcut gestul. Nu avem cuvinte de mulţumiri", a spus fratele pacientului.

Operaţia de la Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj a durat două ore şi jumătate, iar pacientul se va recupera în urmatoarele zile. În toată lumea, s-au mai făcut doar 30 de intervenţii chirurgicale de acest fel.

Citeşte şi România, peste media europeană la supravieţuirea transplantaţilor

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iun 23:21
...să preleveze un rinichi de la un bărbat de 36 de ani, aflat în moarte cerebrală, care la rândul său primise organul Citește mai departe…

...
24 iun 18:10
...un rinichi de la un bărbat de 36 de ani, aflat în moarte cerebrală, care la rândul Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
24 iun 15:26
Votează email 0 email
...de la un bărbat de 36 de ani, aflat în moarte cerebrală, care la rândul Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
24 iun 15:20
...de 36 de ani, aflat în moarte cerebrală, care la rândul său primise organul Citește mai departe… Citeste mai departe: PREMIERĂ în intervenţiile de transplant din România. Un RINICHI a...
24 iun 15:11
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H