Premieră în istoria Jocurilor Olimpice. Fiecare ţară poate avea doi purtători de drapel, bărbat şi femeie

Fiecare naţiune va putea avea un sportiv şi o sportivă port-drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, CIO dorind prin această decizie să transmită un mesaj de egalitate între sexe.

04 mart. 2020, 20:03
Premieră în istoria Jocurilor Olimpice. Fiecare ţară poate avea doi purtători de drapel, bărbat şi femeie

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a declarat miercuri că forul a modificat protocolul pentru al le permite ambelor sexes ă fie reprezentate la cel mai vizionat eveniment de la JO.

La ceremonia de deschidere, delegaţiile intră în stadion conduse de câte un port-drapel, de obicei un sportiv sau o sportivă care are cele mai mari şanse la medalii sau care a reuşit permormanţe la competiţii majore.

Citeşte şi Al cincilea mort de coronavirus în Japonia. Anunţul şefului CIO cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice la Tokyo

Încurajăm toate comitetele olimpice naţionale să profite de această opţiune (doi sportivi port-drapel)„, a spus Bach. CIO a mai decis că fiecare din cele 206 delegaţii care vor concura la Tokyo trebuie să includă cel puţin un sportiv şi o sportivă.

Dintre participantele de până acum la JO, Arabia Saudită nu a avut nicio femeie concurentă până la Olimpiada din 2012.