Premieră în istoria Loteriei Naţionale. Două extrageri Loto 6/49 nu vor avea loc. REACŢIA Loteriei

Extragerile Loto 6/49 nu vor avea loc duminică, 4 ianuarie 2015, şi joi, 8 ianuarie. Această situaţie este cauzată de faptul că Loteria nu are contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor. În replică, reprezentanţii Loteriei susţin că următoarea tragere LOTO va avea loc în data de 11 ianuarie 2015 şi că "C.N. Loteria Romana S.A. isi poate stabili propria politica de marketing si vanzari".

04 ian. 2015, 11:57
Premieră în istoria Loteriei Naţionale. Două extrageri Loto 6/49 nu vor avea loc. REACŢIA Loteriei

Contractul dintre Loteria Română şi firma grecească Intralot, privind administrarea şi gestionarea tuturor jocurilor loteristice a expirat pe data de 31 decembrie, iar Ministerul Finanţelor a anunţat la sfârşitul anului trecut că înţelegerea nu va mai fi prelungită.

În aceste condiţii, din cauză că Loteria nu are un contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor, extragerile care ar fi trebuit să se desfăşoare pe 4 ianuarie şi 8 ianuarie nu vor mai avea loc. „Nu s-a mai întâmplat aşa ceva din 1906, de când a fost înfiinţată Loteria„, spune fostul director al Loteriei, Liliana Mincă.

Citeşte şi Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a spus că „Loteria Română a început demersurile pentru ca din ianuarie 2015 să asigure funcţionarea întregului sistem prin specialişti proprii„.

Conducerea Loteriei Române a precizat într-un comunicat de presă că „primele trageri loto din acest an vor avea loc, asa cum am comunicat inca din data de 30.12.2014, in data de 11.01.2015”. De asemenea, se precizează în comunicat că, „Loteria Romana nu a anulat tragerile de azi, 4.01.2015, si nici pe cele de joi, 8.01.2015″ şi că „C.N. Loteria Romana S.A. isi poate stabili propria politica de marketing si vanzari„. 

Loteria Română şi Intralot au început să colaboreze în 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice şi servicii suport şi care a expirat în decembrie 2013. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte adiţionale.

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Naţională Loteria Română, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru înţelegeri anticoncurenţiale. Conform contractului care a expirat în 2013, Intralot primea 7,5% din încasările totale de la loto, pentru asistenţa tehnică oferită în exploatarea aparaturii electronice.