PREMIERĂ ÎN LUME. O bunică vrea să-şi nască nepoata

O femeie de 59 de ani din Marea Britanie vrea să aducă pe lume copilul fiicei sale decedate în urmă cu patru ani.

09 mai 2015, 10:19
PREMIERĂ ÎN LUME. O bunică vrea să-şi nască nepoata

Fata britanicei şi-a îngheţat ovulele imediat după ce a fost diagnosticată cu cancer de colon, sperând că va putea astfel să aibă copii în viitor, însă tânăra care avea aproape 30 de ani şi era singură la părinţi a pierdut lupta cu boala şi a murit în urmă cu patru ani, potrivit libertatea.ro.

Mama acesteia a povestit în faţa instanţei că ultima dorinţă a fiicei sale pe patul de moarte a fost ca ovulele ei să fie fecundate cu ajutorul unui donator şi apoi implantate în uterul mamei sale. În plus, femeia a subliniat că aceasta este singura ei şansă să devină bunică.

Britanica a decis să-şi câştige dreptul în instanţă de a-şi aduce nepoata pe lume, după ce mai multe clinici de fertilizare au refuzat cererea femeii, considerând-o prea bizară. Mai mult, o aplicaţie către o clinică de fertilizare din New York a fost anulată după ce Autoritatea de Fertilitate Umană şi Embriologie a interzis demersul pe motiv că femeia nu are acordul concret al fiicei sale.

„Nu am auzit niciodată de un caz de surogat care implică o mamă şi ovulele fiicei sale moarte. Cred că este o premieră în lume”, a declarat şi medicul Mohammed Taranissi, directorul unei clinici de fertilizare din Londra.