Premieră în România. Nu o să-ţi vină să crezi cum vor să plătească localnicii unei comune taxele locale VIDEO

Mai mulţi localnici dintr-o comună din Argeş propun să achite dările la stat prin muncă în folosul comunităţii. Pentru că nu au bani, oamenii sunt dispuşi să tundă copaci, să măture străzile, să sape şanţuri, să dea meditaţii, toate astea pentru a nu mai plăti taxe şi impozite la primărie, informează România TV. Totul arată a boicot fiscal şi, dacă proiectul va fi pus în practică, bugetul local va rămâne gol.

11 nov. 2013, 14:47
Premieră în România. Nu o să-ţi vină să crezi cum vor să plătească localnicii unei comune taxele locale VIDEO

Totul a pornit la propunerea unei localnice din Băiculeşti, nemulţumită de felul în care autorităţile cheltuiesc banii încasaţi de la localnici.

„În această localitate nu mai avem niciun spatiu pentru a ţine o reuniune, ceea ce este absolut absurd, infrastructura este la pământ”, a declarat Simona Niculescu, iniţiator proiect.

Deşi ea îşi permite să-şi plătească taxele, este alături de cei care nu pot face acest lucru şi propune ca în schimbul banilor să muncească pentru comunitate.

„Eu aş putea să croşetez nişte şosetuţe, nişte pulovere, să le mai dau nişte consultaţii în marketing politic, sunt studiile mele, meditaţii pentru copiii şcolari”, a adăugat Simona Niculescu.

Cei care i s-au alăturat încearcă să găsească soluţii pentru a transforma propunerea în realitate.

„Avem o prevedere în codul fiscal care permite autorităţilor publice ca cetăţenii să-şi achite dările prin muncă în folosul comunităţii”, a precizat Sorina Bunescu, director asociaţie.

Primarul localităţii e îngrozit de idee.

„Nici nu m-aş gândi că ar fi posibil ca acea idee să se pună în practică. Nu ne trebuie să anticipăm că lumea ar fi de acord, am rămâne fără buget”, a declarat Niculae Dragnea, primar Băiculeşti, judeţul Argeş.

Iniţiatorii proiectului strâng deja semnături pentru schimbarea modului de achitare a taxelor.