PREMIERĂ în România. O bancă a cerut CONVERSIA în lei a creditelor în franci elveţieni

O bancă a cerut în instanţă conversia creditelor din franci elveţieni în lei, informează România TV. Asta după ce judecătorii din Galaţi au dat, tot în premieră, o decizie irevocabilă în acest sens. Totuşi, solicitarea băncii este o adevărată capcană pentru clienţi, care ar plăti rate chiar mai mari decât în prezent, spun specialiştii.

30 sept. 2014, 08:29
PREMIERĂ în România. O bancă a cerut CONVERSIA în lei a creditelor în franci elveţieni

O bancă a cerut la Tribunalul Bihor conversia unui credit în franci elveţieni într-un credit în lei, însă această solicitare cuprinde o adevărată capcană pentru clienţi, deoarece conversia s-ar face la condiţiile de acordare a creditelor în lei, din 2007-2008, perioadă în care s-au acordat foarte multe credite în franci elveţieni.

Citeşte şi BNR are obiecţii la proiectul legii conversiei creditelor în valută

În acea perioadă un credit în lei ipotecar se acorda la o dobândă medie anuală de peste 15%, astfel încât cine ar accepta o astfel de condiţie ar plăti în prezent rate mai mari decât cele la un credit în franci elveţieni.

Recent, un alt caz asemănător a fost în Galaţi, unde judecătorii au dat o sentinţă irevocabilă prin care o clientă care a dorit transformarea un credit în franci elveţieni într-un credit în lei a obţinut condiţii mult mai bune decât în trecut.

Citeşte şi Lege importantă pentru românii cu credite în valută