PREMIERĂ la metrou: Călătorii vor putea intra fără cartele la metrou până la sfârşitul anului

Până la sfârşitul acestui an, călătorii vor putea intra la metrou fără cartele. Metrorex a anunţat că Banca Comercială Română (BCR) va instala terminale contactless în fiecare din cele 51 de stații de metrou din București, potrivit unui comunicat de presă. Tehnologia va permite oricărui posesor de card contactless, indiferent dacă este emis sub sigla Visa sau Mastercard să intre la metrou prin plata direct din cont al contravalorii unei călătorii, fără să mai cumpere o cartelă.

07 dec. 2016, 14:36
PREMIERĂ la metrou: Călătorii vor putea intra fără cartele la metrou până la sfârşitul anului

Până la finele anului vor fi instalate 164 de echipamente la nivelul porților de acces, în funcție de numărul de intrări în fiecare stație și de volumele de trafic înregistrate de Metrorex.

Bucureștiul este a doua capitală europeană, după Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou, se arată în comunicatul de presă.

Tehnologia contactless permite plata fără a mai introduce cardul într-un POS și, în cazul plăților de valori mici, fără a mai introduce nici PIN-ul cardului, ceea ce face plățile mult mai rapide.

Metrorex a mai utilizat un astfel de sistem în parteneriat cu BRD Societe Generale, începând cu 2010. Terminalele BRD, care acceptau doar carduri Mastercard, au fost în cele din urmă retrase.

„Acest sistem în regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR în ceea ce privește infrastructura de transport public. Banca noastră are deja în implementare plata titlurilor de călătorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, și asigură, totodată, și plata cartelelor de metrou la terminalele automate”, a declarat Ciprian Nicolae, Country Manager Global Payments, în cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

Aproximativ 175 de milioane de călători au folosit metroul bucureștean, în 2015, respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni.