Premieră la Târgu Mureş: Cancerul hepatic, tratat prin implantarea unor microparticule cu citostatice

Specialiști ai Centrului Medical Nova Vita din Târgu Mureș, împreună cu medici din Ljubljana, Slovenia, au efectuat primele proceduri de tratare a cancerului hepatic prin implantarea unor microparticule cu citostatice.

18 mart. 2014, 14:03
Premieră la Târgu Mureş: Cancerul hepatic, tratat prin implantarea unor microparticule cu citostatice

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Medical Nova Vita, aceste proceduri au fost realizate de dr. Lucian Mărginean, specialist în radiologie intervențională, și dr. Peter Popovic, șeful Departamentului de Radiologie Abdominală al Institutului de Radiologie din cadrul Centrului Universitar din Ljubljana, scrie Agerpres.

Citeşte şi Băutura MIRACULOASĂ care te scapă de cancer

„Evoluția pacienților după implantarea particulelor cu citostatice a fost foarte bună, aceștia putându-se externa la 24 de ore de la intervenție. Această tehnică s-a efectuat până în prezent doar în București, iar după realizarea intervențiilor din data de 17 martie, Târgu Mureșul devine singurul oraș din provincie unde pacienții pot beneficia de aceste proceduri. Chemoembolizarea intraarterială cu microparticule DC Bead încărcate cu citostatic este o procedură de tratare a tumorilor maligne hepatice primare și secundare, în stadiu intermediar (cancer hepatic sau metastaze hepatice), fiind o metodă modernă și eficientă, alternativă la tratamentul chirurgical, care, de cele mai multe ori, implică riscuri majore și o recuperare postoperatorie dificilă”, a precizat directorul medical al Nova Vita, dr. Dragoș Popa.

Potrivit documentului, obiectivul procedurii prin chemoembolizare cu DC Bead este acela de a controla sau chiar opri progresia tumorală, crescând astfel șansele de supraviețuire ale pacientului.

„Succesul terapeutic al intervenției depinde de selecția pacientului, gradul de lezare hepatică și bineînțeles de dimensiunea tumorii. Intervenția minim invazivă necesită anestezie locală, este nedureroasă, pacientul putând să revină la activitatea cotidiană într-un timp foarte scurt”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi CEAPA ŞI USTUROIUL, efecte miraculoase împotriva CANCERULUI