Premieră la Zoo Sibiu. S-a născut o pereche de gemeni lemurieni. „E o raritate” VIDEO

Caz inedit la Grădina Zoologică din Sibiu, unde s-a născut o pereche de lemureni. Este vorba despre o raritate pentru parcurile zoo, unde animalele trăiesc în captivitate.

11 mart. 2021, 11:27
Premieră la Zoo Sibiu. S-a născut o pereche de gemeni lemurieni. „E o raritate” VIDEO

Perechea de gemeni lemurieni a venit pe lume în urmă cu câteva zile. În scurt timp, puii ar putea deveni noua atracţie la Zoo Sibiu.

„Puii s-au născut în urmă cu o săptămână. Este vorba de doi pui, ceea ce este o raritate, de obicei femela dă naştere unui pui, doar cazuri excepţionale naşte gemeni. În prezent avem în total 9 lemurieni”, a medicul veterinar Liviu Todescu, pentru AGERPRES.

S-a născut o pereche de gemeni lemurieni la Zoo Sibiu. Cum sunt protejaţi de frig

La naştere, puii de lemurieni cântăresc mai puţin de 100 de grame şi sunt purtaţi la piept în primele două săptămâni din viaţă.

Îngrijitorii spun că nu vor cunoaşte sexul puilor până când aceştia nu se vor desprinde de spatele mamelor, moment în care vor începe să se mişte independent, notează sursa citată.

Chiar dacă încă este frig, lemurienii cu coadă inelată pot fi admiraţi de vizitatori la Grădina Zoologică din Sibiu. Aceste animale sunt protejate de temperaturile scăzute deoarece beneficiază de un adăpost special în încăperi încălzite, prevăzute cu geamuri mari.

Atunci când este cald, lemurienii stau afară într-un spaţiu special amenajat.

Citeşte şi: Coronavirus la Grădina Zoologică. Patru lei de la Zoo Barcelona au fost infectaţi

De ce lemurienii stau îmbrăţişaţi

Originari din Madagascar, lemurienii trăiesc în grupuri mari şi obişnuiesc să stea îmbrăţişaţi, fie pentru a se încălzi, fie pentru a consolida relaţiile dintre ei. Aceste animale au ajuns în Sibiu în noiembrie 2011, fiind aduși de la o grădină zoologică din Ungaria.

Lemurienii cu coadă inelată sunt cei mai cunoscuți din familia lemuridelor datorită cozii lungi, inelate, colorate în alb și negru. Pot face salturi de până la 10 metri înălțime. Lemurienii cântăresc în medie 3-4 kg și pot trăi până la 20 de ani.  Fiecare familie sau colonie este condusă de o femelă dominantă.

Citeşte şi: Mai mulţi papagali de la grădina zoologică au fost separaţi pentru că se încurajau reciproc să înjure vizitatorii