Premieră medicală: s-a născut bebeluşul cu trei părinţi

Un bebeluş care a fost conceput din "trei părinţi", cu ajutorul ADN-ului  s-a născut în Grecia, printr-o tehnică  folosită pentru prima oară într-un caz de infertilitate, a informat, joi, o echipă de specialişti greco-spaniolă care a participat la această tehnică de concepţie asistată.

11 apr. 2019, 17:44
Premieră medicală: s-a născut bebeluşul cu trei părinţi

Această metodă a fost deja folosită în Mexic pentru a evitarea transmiterii unei maladii ereditare maternale. De data aceasta însă, bebeluşul de sex masculin, care are o greutate de 2,960 de kilograme, s-a născut marţi, dintr-o mamă grecoaică, de 32 de ani, care ratase mai multe fertilizări in vitro, a informat „Institute of Live” într-un comunicat.

Potrivit acestei tehnici de concepţie asistată, echipa greco-spaniolă condusă de embriologul grec Panagiotis Psathas a transferat materialul genetic conţinând cromozomii mamei din ovul unei donatoare al cărei material genetic a fost prelevat, potrivit AFP.

Această „revoluţie” în reproducerea asistată a fost realizată in vitro din sperma tatălui şi embrionul implantat în uterul mamei. „Astăzi, pentru prtima oară în lume, dreptul inalienabil al unei femei de a deveni mamă cu propriul său matrerial genetic devine realitate”, a afirmat medicul spacialist Psathas, preşedintele IVF (fertilizare in vitro) într-un comunicat.