PREMIERĂ MONDIALĂ la Bucureşti. Karturile electrice vor ocupa centrul Capitalei pentru o competiţie UNICĂ

Supercupa României la Karting Electric, o competiție unicat la nivel mondial, va avea loc în acest week-end pe străzile din centrul Capitalei, care dă startul unor schimbări majore la nivel mondial în lumea motorsportului, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

18 aug. 2017, 06:21
PREMIERĂ MONDIALĂ la Bucureşti. Karturile electrice vor ocupa centrul Capitalei pentru o competiţie UNICĂ

Evenimentul pus în scenă de FRAS, în parteneriat cu Clubul de Karting București, Primăria Municipiului București și cu Sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport,  se va desfășura pe primul circuit stradal de karting electric pentru copii din lume, în jurul Sălii Palatului.

Zeci de piloți cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani vor lua startul pe traseul care se desfășoare în imediata apropiere a unor obiective turistice importante din Capitală precum  Palatul Regal, Sala Palatului, Muzeul Național de Artă, Ateneul Român și Piața George Enescu.

De-a lungul celor două zile, micuții piloți vor concura în cadrul a două probe, circuit stradal viteză și slalom paralel. Sâmbătă, evenimentul va începe de la ora 10:00 cu deschiderea oficială și antrenamentele libere, iar duminică, de la ora 8:00.

În ambele zile, spectatorii vor avea ocazia să participe gratuit la sesiuni de inițiere și testare. De asemenea, adulții vor avea parte de lecții gratuite, din partea Academiei Titi Aur, pentru conducerea defensivă pe simulatoare de impact.

Pe lângă competiția în sine, SuperCupa României la Karting Electric de la București va aduce de asemenea, în fața spectatorilor, ultimele modele de mașini electrice, în contextul în care, pe plan mondial, marii producători auto au lansat primele astfel de modele și se pregătesc pentru schimbări majore în această direcție.