Premieră: Paul Tecuceanu a câştigat în instanţă dreptul de a vedea dosarul medical al lui Toni

După un an întreg de procese şi tergiversări, Paul Tecuceanu a câştigat miercuri dreptul de a vedea dosarul medical al fratelui lui, actorul Toni Tecuceanu, care a murit în ianuarie 2010 diagnosticat cu gripă porcină. Este pentru prima dată când s-a câştigat un proces medical. Decizia nu este definitivă.

07 dec. 2011, 17:42
Premieră: Paul Tecuceanu a câştigat în instanţă dreptul de a vedea dosarul medical al lui Toni

Tribunalul Bucureşti a admis miercuri cererea moştenitorilor lui Toni Tecuceanu, obligând Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitala să comunice în scris familiei Tecuceanu dosarul medical complet al lui Tecuceanu Aurelian  Antonio.

Este primul succes de genul acesta în Romania Institutul a fost obligat să comunice şi informaţiile cu privire la starea de carantina din 2010 şi la cauzele ei. „Aş putea să numesc această zi una istorică. Este o victorie în primul rând pentru Toni”, a declarat, pentru RTV.net, Paul Tecuceanu.

Daune morale de 4 milioane de euro

Institutul „Matei Balş” are termen de cel mult 10 zile să depună recurs.”Mă aştept să depună recurs. Începând de mâine voi face toate demersurile necesare pentru a repune pe rol acţiunea de la Judecătoria Sectorului 2, prin care cer lui Adrian Streinu Cercel în solidar cu spitalul daune morale şi prejudiciu moral. Acţiunea a fost oprită până s-a lămurit procesul câştigat astăzi”, a mai declarat Paul Tecuceanu.

Moştenitorii lui Toni Tecuceanu au cerut iniţial daune morale de 1 leu, însă ulterior suma a ajuns la 4 milioane de euro. „Suma a crescut din cauza tergiversărilor. Dacă printr-o minune câştigăm, o mare parte din bani vor fi donaţi săracilor şi vom pune bazele unei şcoli de teatru pentru copii care va purta numele lui Toni”, a explicat fratele actorului.

Actorul Toni Tecuceanu a murit la începutul lunii ianuarie 2010, internat fiind la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti cu diagnosticul gripă porcină în Ajunul Crăciunului 2009. Ulterior, familia actorului şi cârcotaşului Toni Tecuceanu a început o acţiune în instanţă pentru a obţine dosarul medical al acestuia.