Premieră pentru baschetul românesc. CSM Târgovişte, în optimile de finală ale Euroligii feminine

Formaţia CSM Târgovişte, s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Euroligii debaschet feminin. Campioana României a obţinut această performanţă după ce s-a impus, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 72-64 (37-25), în faţa liderului Grupei B, Good Angels Kosice, din Slovacia.

06 feb. 2013, 18:56
Premieră pentru baschetul românesc. CSM Târgovişte, în optimile de finală ale Euroligii feminine

Jucătoarele de la CSM Târgovişte au dominat meciul de la un capăt la altul, dar acest lucru le-a făcut să se relaxeze prematur, iar în ultimul sfert au avut mari emoţii. Dacă după primul sfert, CSM conducea cu 21-13, iar la pauza mare tabela indica 37-25 pentru formaţia din Târgovişte, după a treia repriză diferenţa se micşorase considerabil, la bnumai trei puncte (50-47). Astfel, în ultimele 10 minute CSM Târgovişte a făcut la fiecare atac eforturi pentru a-şi păstra avantajul, totul într-o atmosferă absolut incendiară creată de public.

Scorul final al partidei a fost 72-64, iar calificarea în optimile Euroligii este cea mai mare performanţă din istoria baschetului feminin românesc.

Pentru CSM Târgovişte au marcat Mărginean (21 de puncte), Ajavon (14), Robbins (10), Matici (9), Pop (5), Stoenescu (5), Miljkovici (4), Tihonenko (4). De la formaţia slovacă s-a remarcat Pierson, cu 17 puncte marcate.

Victoria de miercuri a ajutat-o pe CSM să ocupe locul 5 în grupa B, cu a încheiat grupa pe locul 5, cu 16 puncte, după Good Angels 21, Fenerbache 21, Nadejda 20, Famila Schio 19, şi înaintea lui UE Sopron 15 şi Arras Pays, cu 14.

În turul doi al Euroligii se califică primele cinci clasate din fiecare dintre cele trei grupe, printre care se numără şi organizatoarea turneului final, formaţia rusă UMMC Ekaterinburg (lider în grupa C), calificată din oficiu în Final 8. Celelalte 14 echipe vor juca meciuri eliminatorii în turul doi, iar câştigătoarele se vor califica în Final 8, în care va intra şi echipa organizatoare. În Final 8 se formează două grupe a câte patru echipe, iar primele două clasate din fiecare grupă vor juca semifinalele, câştigătoarele finala mare, iar învinsele finala mică a Euroligii.