Premieră pentru România! În București s-a deschis o ceainărie în care servesc tineri cu sindromul Down

Prima ceainărie din România, în care servesc tineri cu sindromul Down, a fost deschisă în București, chiar în zona Lipscani.

09 iul. 2021, 17:57
Premieră pentru România! În București s-a deschis o ceainărie în care servesc tineri cu sindromul Down

Prima ceainărie din România, în care cei care servesc clienții sunt tineri cu sindromul Down, a fost deschisă în București, în zona Centrul Vechi, pe strada Lipscani 104. Localul este un proiect al asociației „Zi de Bine”, iar scopul este destigmatizarea persoanelor care suferă de sindromul Down. Prin oferirea tinerilor care suferă de această maladie șansa de avea un loc de muncă într-o ceainărie, tinerii au ocazia să socializeze și să capete încredere în forțele proprii.

„În București s-a deschis azi prima ceainărie în care servesc tineri cu sindrom Down.
Este știrea noastră preferată de azi. De fapt, nu numai de azi. Poate că ați auzit deja, dar ne face tare bine să o tot citim și să o răspândim.
De ce o ceainărie la care să servească tineri cu sindrom Down? Nu, nu (neapărat) pentru ca tinerii cu sindrom Down să aibă un job sau să pregătească să lucreze în HORECA.
E un proiect al Asociației Down Plus care vizează două lucruri. Pe de-o parte, să îi ajute pe acești tineri să aibă mai multă încredere în forțele proprii, lucru care se petrece în urma interacțiunii cu clienții. Pe de altă parte, clienții îi vor cunoaște și înțelege mai bine pe cei cu sindrom Down.
Așadar, dacă sunteți din București sau aveți drum prin București, dați o fugă până pe Lipscani, la numărul 104.
Acolo o veți cunoaște, printre alții, pe Anca. Știți de ce a intrat Anca în proiect? “Să pot să servesc ceaiul sau cafeaua și să văd oamenii bucuroși pe lângă mine.” Ca să vadă oameni bucuroși pe lângă ea!”, se arată în postarea de pe pagina asociației „Zi de Bine”.

Clotilde Armand, nimicită de Sebastian Burduja după umilirea copiilor cu Sindrom Down

Sebastian Burduja susţine că primarul Clotilde Armand a blocat din răzbunare proiectul menit să sprijine copiii cu sindrom Down. Centrul pentru copiii cu Sindrom Down urma să fie construit lângă Piaţa Victoriei, pe un teren care aparține Bisericii Mavrogheni.

Liberalul a explicat că proiectul are toate avizele, însă nu a fost adoptat deoarece liberalii nu au votat un alt proiect promovat de edilul Sectorului 1. În direct la România TV, Sebastian Burdujaa explicat cum a fost declanşat scandalul.

„Se vede şi în înregistrarea şedinţei Consiliului Local de vineri. În momentul în care nu i-au trecut amendamentele şi proiecte de rectificare bugetară, dânsa a solicitat retragerea acestui proiect pentru copiii cu sindrom Down şi autism.

Este de o ticăloşie greu de imaginat şi am cerut public să-şi ceară scuze şi să revină asupra acestei decizii”, a declarat Sebastian Burduja, liderul filialei PNL din Sectorul 1, la România TV.

Liberalul a precizat că proiectul pentru sprjinirea copiilor cu Sindromul Down va fi inclus pe următoarea ordine de zi a Consiliului Local Sector 1.