Premieră pentru România. O etapă de Cupa Mondială la gimnastică ritmică are loc la Bucureşti

Un concurs de Cupă Mondială la gimnastică ritmică va fi găzduit pentru prima dată de capitala României, în perioada 19-21 aprilie, la Sala Polivalentă.

18 apr. 2013, 11:02
Premieră pentru România. O etapă de Cupa Mondială la gimnastică ritmică are loc la Bucureşti

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ”200 de sportive din 25 de ţări de pe toate continentele globului vor participa la Cupa Mondială. Noi suntem foarte onoraţi să organizăm Cupa Mondială la Bucureşti şi aşteptăm să sosească în România elita gimnasticii ritmice mondiale

Premiile totale sunt în valoare de 22.000 euro, aici fiind incluse premiile la patru obiecte – cerc, minge, măciuci şi panglică.

Irina Deleanu a mai spus, citată de Agerpres: ”Sperăm ca Alexandra Piscupescu să fie prezentă în toate finalele pe obiecte. În afară de astă, dorim să fie şi un spectacol frumos la gala care va avea loc duminică, după terminarea concursului. Alexandra Piscupescu este cea mai bună sportivă la gimnastică ritmică din România, campioană naţională de patru ori, locul 21 în calificările pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra. Nu am reuşit să ajungem la Londra, poate reuşim la Rio, în 2016”.

”Alexandra are un program încărcat anul acesta, va participa la Campionatul European la finalul lunii mai, la Viena, apoi la Jocurile Mondiale în vară la Cali, în Columbia, iar în toamnă Campionatul Mondial de la Kiev”, a precizat Deleanu.

La rândul său, Alexandra Piscupescu a spus că acum are mai multe emoţii ca de obicei. ”M-am pregătit şi am reuşit să mă ridic la nivelul sportivelor din Rusia şi Ucraina. În primul an de seniorat mă uitam la ele ca la nişte idoli, acum m-am obişnuit cu concursurile alături de ele. Sper să obţin o medalie la competiţia de la Bucureşti. Sunt la mine acasă şi o să fiu susţinută de public”, a spus Alexandra Piscupescu.

Cupa Mondială va reuni sportive din 25 de ţări: Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Belarus, Bulgaria, Brazilia, Canada, Cipru, Ecuador, Egipt, Finlanda, Franţa, Georgia, Japonia, Israel, Italia, Moldova, Marea Britanie, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan, România fiind reprezentată de Alexandra Piscupescu, campioana naţională (Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti), Adriana Teocan (Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti), Diana Văleanu (CSS Reşiţa) şi Andrada Anton (CSU Oradea).

În ”Cupa Irina Deleanu”, care se va desfăşura în paralel cu întrecerile Cupei Mondiale, România va fi reprezentată de şase sportive, Ana Luiza Filiorianu (Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti), Ştefania Oltean (LPS Bistriţa), Ştefana Popa (CSS Anghel Saligny Iaşi), Andreea Verdeş (CSS Anghel Saligny Iaşi), Corina Lupu (Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti), Cesima Nechifor (CSM Ploieşti). România va participa şi în competiţia de ansambluri junioare cu echipele de la cluburile CSS Anghel Saligny Iaşi şi LPS Bistriţa.

Întrecerile încep vineri la ora 10.00, sâmbătă la ora 14.00 şi duminică la ora 10.00. Spectacolul de gală va avea loc duminică, de la ora 16.00. Biletul de intrare costă 10 lei. Concursul este transmis de TVR2.