Premierul a cerut ANAF şi MF ca până joi să aibă foaia de parcurs pentru sistemul informatic de interconectare a bazelor de date

Premierul Mihai Tudose a cerut, vineri, la întâlnirea pe care a avut-o cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor ca până joi să aibă pe masă o foaie de parcurs în care sa fie prezentaţi paşii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care să interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a MFP cu ANAF şi Trezoreria, au declarat surse guernamentale. Potrivit acestora, Bogdan Stan ”va rămâne în funcţie dacă face treabă”.

07 iul. 2017, 15:14
Premierul a cerut ANAF şi MF ca până joi să aibă foaia de parcurs pentru sistemul informatic de interconectare a bazelor de date

UPDATE.  Fiscul va avea nevoie de o realocarea a angajaţilor în domeniile unde există deficienţe, în contextul creării unui sistemul informatic de interconectare a bazelor de date, iar instituţia face în acest sens o analiză care va fi prezentată premierului Mihai Tudose, a declarat vineri preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, care a precizat că nu i-a cerut nimeni demisia ”până în acest moment” în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul Mihai Tudose a cerut, vineri, la întâlnirea pe care a avut-o cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor, ca până joi să aibă pe masă o foaie de parcurs în care sa fie prezentaţi paşii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care să interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a Ministerului Finanţelor (MFP), ANAF şi Trezoreria, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

În paralel, Fiscul face o analiză pentru a vedea ce oameni trebuie realocaţi în zonle unde există deficienţe, potrivit lui Stan.

”Suntem într-o analiză şi vom prezenta premierului un material în acest sens. Analiza va avea în vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile încasate la buget pe fiecare regiune şi la numărul de contribuabili administraţi. (…) Va fi nevoie de realocare resurselor umane pe zonele deficitare, nu vorbim de disponibilări. (…) Angajaţii trebuie să fie eficienţi acolo unde avem deficienţe”, a afirmat Stan.

Stan a precizat că nu i-a fost cerută demisia ”până în acest moment” şi nici nu i-a fost dat vreun ultimatum.

Preşedintele ANAF a mai spus că premierul Tudose a promis sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de plata salariilor angajaţilor în ultimele două luni.

”Suntem fără bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele două luni. Premierul ne-a promis sprijin pentru a găsi soluţii în vederea plăţii salariilor pe ultimele două luni”, a afirmat Stan.

Preşedintele Fiscului consideră că noul sistem unitar este necesar în condiţiile în care sistemul IT al ANAF, care gestionează peste 270 de baze de date, este învechit, cu servere achiziţionate în 1999.

Potrivit surselor citate de News.ro, în urma discuţiilor s-a decis înfiinţarea unui centru naţional de informaţii financiar fiscale.

Totodată, premierul Mihai Tudose a mai cerut, în cadrul întâlnirii, ”măsuri concrete de combatere a marii evaziuni, nu a pătrunjelului”.

Premierul Mihai Tudose i-a chemat, vineri, la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru discuţii. La întâlnire au participat şi ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh, directorul STS Marcel Opriş, Bogdan Puşcaş şeful ANAP şi secretarul general al guvernului Mihai Busuioc.

Citeşte şi: Şeful STS, Marcel Opriş, participă la discuţia premierului Tudose cu preşedintele ANAF şi cu ministrul Finanţelor

 

 


loading...