Premierul a obţinut o victorie clară în alegerile generale şi poate să formeze noul guvern

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 16:57 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 19:19 // Sursa: romaniatv.net

Succesul bocului de dreapta în alegeri i-a oferit premierului Benjamin Netanyahu şansa de a forma un nou guvern, cu toate că Likud  a fost la egalitate de locuri cu alte două partide. Noua Dreaptă şi Zehut nu au trecut pragul electoral. 

 

Premierul Netanyahu şi-a anunţat miercuri dimineaţa victoria în alegerile generale. După numărarea a 97 la sută dintre voturi, marţi noaptea s-a anunţat victoria, în care votul decisiv a fost acela al blocului ultraortodox şi astfel, Netanyahu a reuşit să înceapă să formeze un nou guvern, majoritar.  

După numărarea a peste patru milioane de voturi, miercuri, la ora 9 dimineaţa, Likud avea 26,27 la sută voturi câştigate, ceea ce înseamnă 35 de locuri din cele 120 ale Parlamentului, aceasta fiind cel mai bun rezultat al partidului după alegerile din 2003, când a obţinut 38 de locuri în parlament, în vremea lui Ariel Sharon.

Principalul rival al Likud în alegeri, "partidul albastru şi alb" condus de Bennny Gantz şi Yair Lapid a obţinut 25,94 la sută din voturi, revenindu-i 35 de locuri în Parlament, dar fără să beneficieze de sprijin suficient din partea altor partide pentru a-l contracara pe Netanyahu în aceste alegeri.

 

 

 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Albaştrii şi Albii Benjamin Netanyahu guvern de dreapta Israel Likud Noua Dreaptă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H