Premierul a obţinut o victorie clară în alegerile generale şi poate să formeze noul guvern

Succesul bocului de dreapta în alegeri i-a oferit premierului Benjamin Netanyahu şansa de a forma un nou guvern, cu toate că Likud  a fost la egalitate de locuri cu alte două partide. Noua Dreaptă şi Zehut nu au trecut pragul electoral.   

10 apr. 2019, 13:57

Premierul Netanyahu şi-a anunţat miercuri dimineaţa victoria în alegerile generale. După numărarea a 97 la sută dintre voturi, marţi noaptea s-a anunţat victoria, în care votul decisiv a fost acela al blocului ultraortodox şi astfel, Netanyahu a reuşit să înceapă să formeze un nou guvern, majoritar.  

După numărarea a peste patru milioane de voturi, miercuri, la ora 9 dimineaţa, Likud avea 26,27 la sută voturi câştigate, ceea ce înseamnă 35 de locuri din cele 120 ale Parlamentului, aceasta fiind cel mai bun rezultat al partidului după alegerile din 2003, când a obţinut 38 de locuri în parlament, în vremea lui Ariel Sharon.

Principalul rival al Likud în alegeri, „partidul albastru şi alb” condus de Bennny Gantz şi Yair Lapid a obţinut 25,94 la sută din voturi, revenindu-i 35 de locuri în Parlament, dar fără să beneficieze de sprijin suficient din partea altor partide pentru a-l contracara pe Netanyahu în aceste alegeri.