Premierul britanic, în pericol de MOARTE: Theresa May a fost la un pas de a fi DECAPITATĂ

Publicat: Miercuri, 18 Iulie 2018 21:45 // Actualizat: Miercuri, 18 Iulie 2018 21:45 // Sursa: romaniatv.net

Un susţinător al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost găsit vinovat de faptul că a vrut să o decapiteze pe şefa Guvernului britanic Theresa May, într-un atentat sinucigaş, de către tribunalul penal Old Bailey de la Londra.

Naa'imur Zakariyah Rahman, în vârstă de 20 de ani, arestat în noiembrie, voia astfel ”să facă titlurile”, ducându-se la numărul 10, pe Downing Street, reşedinţa prim-ministrului, într-un moment în care May s-ar fi adresat presei, în afara clădirii, potrivit acuzării.

Tânărul, originar din Birmingham (centru), a fost încurajat în planul său de către un unchi, care a intrat în SI în Siria. ”Înainte să fie împiedicat prin arestarea sa, el credea că mai avea doar câteva zile până să-şi atingă obiectivul, care era, nici mai mult, nici mai puţin, de a comite un atentat sinucigaş la Downing Street”, a declarat procurorul Mark Heuwood.Rahman şi-a dezvăluit planurile într-o conversaţie, pe mesageria Telegram, cu un agent din cadrul serviciilor de securitate care s-a drept un membru SI.

”Vreau să încerc să o ucid pe Theresa May”, i-a scris el.

După ce a făcut cercetări la faţa locului şi a descoperit amplasamentul controalelor de securitate, el i-a spus altui agent, de poliţie, care acţiona sub acoperire, că intenţiona să fugă ”un sprint de zece secunde” până la uşă, cu intenţia de a-i ”smulge capul” premierului May. El i-a cerut poliţistului să-i procure o centură de explozivi şi o sabie. Naa'imur Zakariyah Rahman a fost arestat în noiembrie 2017 de către agenţi care pretindeau că voiau să-i dea o pungă plină cu explozivi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H