Premierul britanic Theresa May susţine în continuare că doreşte un Brexit cu acord pe 29 martie

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri că guvernul său nu şi-a schimbat poziţia şi că nu vrea să întârzie ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană după 29 martie, relatează Reuters.

13 feb. 2019, 13:35
Premierul britanic Theresa May susţine în continuare că doreşte un Brexit cu acord pe 29 martie

Negociatorul şef al Marii Britanii pentru Brexit, Olly Robbins, a fost auzit de un corespondent al unei televiziuni într-un bar din Bruxelles spunând că parlamentarii vor avea de făcut o alegere dură între acordul lui May sau o extindere lungă a perioadei de negociere a articolului 50.

Canalul ITV a relatat marţi că Robbins se aşteaptă ca parlamentarilor să li se prezinte în martie un acord reexaminat privind Brexitul sau o amânare semnificativă a retragerii din UE.

„Problema este dacă Bruxellesul va fi clar asupra termenilor extinderii”, a mai afirmat Robbins. „În cele din urmă, probabil că ne vor da o extindere”, a adăugat negociatorul şef britanic pentru Brexit, potrivit ITV.

„Este foarte clar că poziţia guvernului este aceeaşi, am declanşat articolul 50 (…) care prevedea un calendar de doi ani, care se încheie pe 29 martie. Vrem să ieşim cu un acord şi pentru asta lucrăm”, a spus Theresa May miercuri.