Premierul britanic Theresa May trăieşte momente cumplite. Şi-a pierdut vocea

Publicat: Miercuri, 13 Martie 2019 20:39 // Actualizat: Miercuri, 13 Martie 2019 20:39 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic Theresa May şi-a pierdut vocea şi prin urmare nu a reuşit miercuri să deschidă dezbaterea din Camera Comunelor premergătoare votului privind un Brexit fără acord, în locul ei adresându-se deputaţilor ministrul mediului, Michael Gove. 

Theresa May a fost remarcată marţi cu vocea răguşită, iar gesturile sale sugerau o stare avansată de oboseală.

Adresându-se deputaţilor, Michael Gove a pledat împotriva ieşirii din UE fără un acord, poziţie exprimată anterior şi de Theresa May, el invocând, printre altele, ''provocările constituţionale'' pe care le-ar implica o asemenea decizie. De asemenea, Michael Gove a transmis Camerei Comunelor ''să decidă ceea ce vrea, nu ceea ce nu vrea'', informează Agerpres.

Citeşte şi Brexit. Parlamentarii britanici se vor pronunţa asupra a două schimbări privind Brexitul

După ce marţi au respins noua versiune de acord negociată de Theresa May cu Bruxelles-ul pentru a le oferi deputaţilor britanici asigurări care să le tempereze temerile că Regatul Unit ar putea rămâne captiv în uniunea vamală europeană din cauza clauzei de ''backstop'' pentru frontiera nord-irlandeză, Camera Comunelor votează acum o moţiune care stabileşte că parlamentul britanic respinge un Brexit fără acord, dar menţionează de asemenea că ieşirea din UE fără un acord la 29 martie rămâne o decizie legal valabilă în lipsa unui acord acceptat.

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat că, înaintea votului asupra moţiunii, a selectat pentru a fi supuse la vot două amendamente referitoare la paşii de urmat privind Brexit-ul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
premierul britanic Theresa May voce voce pierdută
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7305
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H