Premierul britanic Theresa May trăieşte momente cumplite. Şi-a pierdut vocea

Premierul britanic Theresa May şi-a pierdut vocea şi prin urmare nu a reuşit miercuri să deschidă dezbaterea din Camera Comunelor premergătoare votului privind un Brexit fără acord, în locul ei adresându-se deputaţilor ministrul mediului, Michael Gove. 

13 mart. 2019, 18:39
Premierul britanic Theresa May trăieşte momente cumplite. Şi-a pierdut vocea

Theresa May a fost remarcată marţi cu vocea răguşită, iar gesturile sale sugerau o stare avansată de oboseală.

Adresându-se deputaţilor, Michael Gove a pledat împotriva ieşirii din UE fără un acord, poziţie exprimată anterior şi de Theresa May, el invocând, printre altele, ”provocările constituţionale” pe care le-ar implica o asemenea decizie. De asemenea, Michael Gove a transmis Camerei Comunelor ”să decidă ceea ce vrea, nu ceea ce nu vrea”, informează Agerpres.

Citeşte şi Brexit. Parlamentarii britanici se vor pronunţa asupra a două schimbări privind Brexitul

După ce marţi au respins noua versiune de acord negociată de Theresa May cu Bruxelles-ul pentru a le oferi deputaţilor britanici asigurări care să le tempereze temerile că Regatul Unit ar putea rămâne captiv în uniunea vamală europeană din cauza clauzei de ”backstop” pentru frontiera nord-irlandeză, Camera Comunelor votează acum o moţiune care stabileşte că parlamentul britanic respinge un Brexit fără acord, dar menţionează de asemenea că ieşirea din UE fără un acord la 29 martie rămâne o decizie legal valabilă în lipsa unui acord acceptat.

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunţat că, înaintea votului asupra moţiunii, a selectat pentru a fi supuse la vot două amendamente referitoare la paşii de urmat privind Brexit-ul.