Premierul canadian Justin Trudeau s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca VIDEO

Premierul canadian Justin Trudeau a primit vineri prima doză a vaccinului AstraZeneca, ser care a provocat îngrijorare în mai multe ţări din cauza cazurilor rare, dar grave de cheaguri de sânge apărute la unele persoane imunizate.

24 apr. 2021, 09:53

Premierul canadian Justin Trudeau s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca. Justin Trudeau, în vârstă de 49 de ani, a primit vaccinul anti-COVID într-o farmacie din Ottawa.

„Sunt foarte fericit”, i-a spus el asistentei medicale care i-a administrat vaccinul deasupra unui tatuaj de pe braţul stâng.

„Este o uşurare să ştim că acest gest simplu te ajută să te protejezi pe tine, dar mai ales la protejarea celor pe care îi iubim în jurul nostru”, a afirmat Justin Trudeau în faţa reprezentanţilor presei, citat de Agerpres.

Justin Trudeau s-a vaccinat după ce anul trecut a stat în carantină ca urmare a faptului că soţia lui, Sophie Grégoire Trudeau, a contractat COVID-19.

Majoritatea provinciilor canadiene au extins în această săptămână accesul la vaccinul AstraZeneca pentru persoanele de peste 40 de ani, care până atunci fusese rezervat celor în vârstă de cel puţin 55 de ani.

Dar vineri după-amiază, comitetul ştiinţific care consiliază Ministerul canadian al Sănătăţii i-a recomandat acestuia din urmă să reducă acest prag de vârstă la peste 30 de ani.


loading...
Partenerii noștri