Premierul Ciolacu îi cere ministrului Educației să continue ancheta de la şcoala „Nicolae Titulescu”. Atac la primarul Clotilde Armand, care a tăiat cheltuielile cu paza la școli

Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Educației, în ședința de Guvern, continuarea anchetei de la Școala Nicolae Titulescu în cazul violului unui elev.

07 mart. 2024, 18:11
Premierul Ciolacu îi cere ministrului Educației să continue ancheta de la şcoala „Nicolae Titulescu”. Atac la primarul Clotilde Armand, care a tăiat cheltuielile cu paza la școli

Premierul Ciolacu i-a mai solicitat ministrului Ligia Deca să preia și propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute rapid cu sindicatele.

Premierul Ciolacu îi cere ministrului Educației să continue ancheta de la şcoala „Nicolae Titulescu” în cazul de viol asupra unui elev de 8 ani

„În Educaţie, am două solicitări ferme către doamna ministru Deca. Prima: să continuaţi ancheta de la şcoala Nicolae Titulescu până la capăt şi să vedem întregul lanţ al vinovaţilor! Inclusiv cei din administraţia de sector care au redus paza în şcoli, iar azi anunţă că închid cu totul primăria!

A doua: să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutaţi rapid cu sindicatele. Ca să aderăm la OCDE, obiectiv strategic al României, trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă. Şi ştiu că toţi părinţii elevilor din România au aceeaşi aşteptare de la sistemul de învăţământ!”, a spus Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Reamintim că, la începutul lunii martie, a fost făcut public cazul unui copil abuzat de două ori de colegii săi în incinta școlii „Nicolae Titulescu”. Potrivit plângerii depuse de părinții băiatului de 10 ani, acesta ar fi fost agresat sexual de două ori în toaleta școlii.

Citeste si Marcel Ciolacu ia în calcul un referendum național pentru Roșia Montană: „Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului”

În primul incident, presupusul agresor avea doar 11 ani, în timp ce victima avea 8 ani. Dosarul a fost închis deoarece agresorul era considerat prea tânăr pentru a fi tras la răspundere penală.

Conducerea școlii a încercat să mușamalizeze situația și în afara instituției, iar în interior, victima a fost subiectul bullying-ului, deoarece întreaga comunitate școlară știa că acesta este băiatul implicat în incidentul din toaletă. Astfel, mama copilului a declarat că acesta a fost supus la a doua agresiune sexuală la un an și câteva luni după primul incident.

Primarul Clotilde Armand a tăiat cheltuielile cu paza la școli

Anterior preluării mandatului de primar al Sectorului 1 de către Clotilde Armand, dispozitivul de pază instituit la Școala „Nicolae Titulescu” era format din 6 posturi de pază (două permanente și patru temporare). Prin adresa de înaintare către Primăria Sectorului 1 a planului de pază avizat, Secția 4 Poliție a recomanat analizarea suplimentării dispozitivului de pază cu un post de pază temporar, pe perioada orelor de curs, aspect de care reprezentanții Primăriei nu au ținut cont.

Abia după izbucnirea scandalului referitor la agresiunile sexuale, Primăria Sectorului 1 a informat Secția 4 Poliție cu privire la adăugarea unui post de pază la Școala „Nicolae Titulescu”.

Citeste si Piața drogurilor din România, lovită puternic de o nouă decizie a Guvernului. Marcel Ciolacu: „Introducem pe lista drogurilor de mare risc şase noi substanţe”