Premierul Cioloş: Nu am primit direct informaţii de la SRI privind Hexi Pharma

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, că nu a primit de la Serviciul Român de Informaţii informări despre Hexi Pharma până la preluarea interimatului de la Ministerul Sănătăţii, când i-a fost remisă o sinteză a informaţiilor pe care SRI le-a obţinut în ultima perioadă.

20 mai 2016, 05:26
Premierul Cioloş: Nu am primit direct informaţii de la SRI privind Hexi Pharma

Despre Hexi Pharma am avut câteva informaţii acum în ultima perioadă, nu am primit eu direct. Am văzut că ministrul Sănătăţii a avut mai multe informări legat de acest subiect. Au fost câteva informări, nu neapărat legat de Hexi Pharma, cât legat de sistemul de sănătate în general. Au fost şi unele informări legate de infecţiile nosocomiale, din ce am văzut”, a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit news.ro.

Oficialul a adăugat că a primit informări doar după ce şi-a asumat interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii.

De când mi-am asumat acest interimat, am solicitat de la SRI şi am primit o sinteză a unor informaţii pe care dânşii le-au avut în această ultimă perioadă„, a precizat Cioloş.

Premierul a reamintit că a solicitat inspectorilor de la Corpul de Control să adune şi să verifice anumite informaţii, exprimându-şi speranţa că în câteva săptămâni va avea un prim raport de etapă vizavi de ceea ce s-a constatat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cotroceni, că „SRI şi-a făcut treaba” în privinţa situaţiei din Sănătate, însă şefi de instituţii nu şi-au făcut bine treaba sau au ignorat problemele. El a spus că a primit de-a lungul timpului informări legate de sistemul sanitar şi că atunci când primeşte informări grave le discută cu premierul, iar după incendiul de la Colectiv a primit câteva informări pe care le-a considerat grave şi le-a discutat.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis: În momentul în care primim informări de la SRI, le citim şi ne considerăm informaţi