Premierul Cîţu s-a plimbat pe plajă şi a filmat pescăruşii, în aşteptarea relaxării anunţate de la 1 iunie VIDEO

Premierul Florin Cîțu a mers, joi, la Constanța, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții din domeniul HoReCa și a vizitat, împreună cu președintele Klaus Iohannis, centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

06 mai 2021, 17:50
Premierul Cîţu s-a plimbat pe plajă şi a filmat pescăruşii, în aşteptarea relaxării anunţate de la 1 iunie VIDEO

Premierul Cîțu și-a făcut, însă, timp și pentru a merge pe plajă, imaginile cu premierul fiind publicate pe contul oficial de Facebook. În videoclipul publicat joi, premierul se plimbă pe plaja din Constanța, cu mască, și fotografiază peisajul în care apar și pescăruși. Pe fundalul imaginilor se aude melodia „Ride” a trupei Twenty One Pilots.

Anterior, premierul a avut o discuție cu reprezentanții HoReCa și a anunțat noi relaxări de la 1 iunie. Cîțu a anunțat că de la 1 iunie nu va mai fi obligatorie masca pe plajă.

„Vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe la iunie o primă etapă de relaxare, iar a doua de la 1 august”, a spus premierul. El a adăugat că va veni mai des pe litoral, pentru a susține turismul.

Premierul Cîţu: „Încercăm să avem 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, ca să putem avansa relaxarea”

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, referitor la redeschiderea restaurantelor de la 1 iunie, că vor putea funcționa la capacitate maximă, însă doar cu persoane vaccinate. Acestea ar putea fi verificate dacă sunt vaccinate prin intermediul unei aplicații în care se introduce CNP-ul.

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, referitor la redeschiderea restaurantelor de la 1 iunie, că vor putea funcționa la capacitate maximă, însă doar cu persoane vaccinate. Acestea vor fi verificate dacă sunt vaccinate prin intermediul unei aplicații în care se introduce CNP-ul.

„Sunt mai multe elemente acolo. Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluții de la INSP. S-ar putea să existe și acele aplicații… Astăzi, știm foarte bine că se poate verifica dacă persoana este vaccinată prin aplicația pe care o avem prin introducerea CNP-ului. Deci se poate verifica foarte ușor. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru redeschiderea restaurantelor.

Încercăm să avem 5 milioane de persoane vaccinate ca să putem avansa relaxarea. Singura soluție e vaccinarea. Nu există altă soluție. În acest moment, avem vaccin, nu se mai stă la coadă. De mâine ne putem vaccina fără programare. Nu mai avem nicio scuză să nu ne vaccinăm pentru a ne relua viața dinainte de pandemie.

Citeşte şi: Iulian Bulai intervine în scandalul ursului împuşcat: Ce e mai barbar, să fii sărac și să mănânci lebedele din Viena că ți-e foame sau să fii prinț și să împuști exemplare unice de urși ca să-ți pui trofeul în sufrageria ta?