Premierul Ciucă, noi discuţii cu responsabili din domeniul energiei pe tema facturilor uriaşe primite de populaţie

Premierul Nicolae Ciucă va avea marţi la Palatul Victoria alte două întâlniri cu responsabili din domeniul energiei.

15 feb. 2022, 10:16
Premierul Ciucă, noi discuţii cu responsabili din domeniul energiei pe tema facturilor uriaşe primite de populaţie

Premierul Nicolae Ciucă va coordona, de la ora 10,00, reuniunea Comitetului interministerial în domeniul energiei, iar de la ora 14,00 va participa la şedinţa de lucru cu responsabilii în domeniul energiei.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl apără pe Virgil Popescu şi îl atacă iar pe Rafila: „Noi nu punem presiune pe cei cu 100 de decese pe zi!”

Şi miercurea trecută premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri ai Cabinetului, în care au fost evaluate măsurile necesare protejării populaţiei şi mediului de afaceri de efectele creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Facturi mari la energie. Virgil Popescu: „Cred că ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi”

Ministrul Energiei a declarat că nu trebuie să existe profitori de pe urma crizei energetice, astfel că Guvernul a adoptat hotărârea prin care plafonează preţurile şi care a intrat în vigoare la 1 februarie.

Virgil Popescu a declarat, duminică, la B1 TV că ar trebui să fim mai cumpătaţi şi să încercăm să fim mai moderaţi în ceea ce priveşte consumul de energie.

„Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice şi anumiţi intermediari să câştige. Am aprobat în Guvern un proiect de ordonanţă şi de la 1 februarie venim în sprijinul românilor cu mai mult, practic ridicăm plafonul de consum la energie electrică de la 300 la 500 kW şi la gaze naturale de la 200 la 300 mc. Cred că ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi. Cei care consumă până în 50 0kW vor plăti 0,68lei/kW, cât plăteau şi înainte, iar pentru cei care consumă mai mult, plafonul scade de la 1 leu, la 0,80 lei/kw”, a declarat Virgil Popescu la B1.

Citeşte şi ANPC a trimis firmelor din energie un chestionar pentru a afla care este numărul exact al facturilor greşite