Premierul Dacian Cioloş, ÎNTREVEDERE cu Angela Merkel în ianuarie. Ce vizite în străinătate mai are programate

Premierul dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a vorbit la Consiliul European cu Angela Merkel, cu care a stabilit o vizită la Berlin, la începutul lunii viitoare.

18 dec. 2015, 14:29
Premierul Dacian Cioloş, ÎNTREVEDERE cu Angela Merkel în ianuarie. Ce vizite în străinătate mai are programate

„Am decis împreună cu doamna Merkel să organizez o vizită la Berlin, foarte devreme, la începutul lunii ianuarie. Totodată, o vizită la Paris, probabil una în Olanda, fiindcă Olanda va prelua preşedinţia UE din ianuarie. Pentru următorul semestru am convenit cu premierul Mark Rutte să avem o discuţie pe calendarul şi agenda preşedinţiei olandeze, fiindcă i-am spus şi lui că România vrea să joace un rol proactiv„, a declarat Dacian Cioloş, vineri, la TVR 1.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat şi joi că, în calitatea pe care o are, va face ce îi stă în putere pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană.

„Cred într-o familie europeană puternică și voi face ce îmi stă în putere în calitate de prim-ministru pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană. Este singurul mod în care putem utiliza pe deplin beneficiile integrării”, a scris joi premierul Dacian Cioloș într-o postare pe pagina sa de Facebook legată de participarea sa la prima sesiune de lucru a Consiliului European.

Citeşte şi: IMAGINI cu premierul Dacian Cioloş şi soţia sa, Valerie, la Casa Regală GALERIE FOTO

Șeful Executivului subliniază că principala temă de discuții a șefilor de state și de guverne o reprezintă migrația, „un subiect cu sensibilitate politică și care preocupă atât statele membre cât și pe cele din vecinătate în momentul de față”.

Potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului, la începutul sesiunii de lucru a Consiliului, Cioloș a discutat informal cu mai mulți lideri europeni — cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Franței, Francois Hollande, cu cancelarul german, Angela Merkel, și premierul Ungariei, Viktor Orban. Dacian Cioloş participă joi şi vineri la o reuniune a Consiliului European.