Premierul Cioloş, discuţii cu primarul Capitalei despre situaţia RADET

Premierul Dacian Cioloș a discutat, miercuri, cu primarul Capitalei, Răzvan Sava, pe tema situației RADET, în contextul în care funcţionarea Regiei şi implicit furnizarea apei calde și a căldurii riscau să fie sub semnul întrebării în această iarnă.

02 dec. 2015, 16:45
Premierul Cioloş, discuţii cu primarul Capitalei despre situaţia RADET

Premierul Dacian Cioloş a explicat că la întâlnirea cu primarul interimar Răzvan Sava au participat şi alţi membri ai Guvernului.”Aceste chestiuni nu sunt în sarcina Guvernului, dar atunci când apar probleme şi suntem în situaţii de criză, toată lumea îndreaptă privirea către guvern. Am vrut să ne aisgurăm că lucrurile stau bine şi că pregătirile sunt realizate. Am avut întâlnire şi cu miniştrii Energiei, Dezvoltării şi Transporturilor, ca să ne asigurăm că există colaborare cu Primăria Capitalei pentru pregătirile de iarnă”, a declarat Dacian Cioloş.

„Guvernul a dorit să se asigure că au fost rezolvate problemele odată cu aprobarea bugetului RADET și cu împrumutul ELCEN de la trezorerie pentru plata facturilor restante”, a spus Suciu. Astfel, în perioada următoare, având bugetul odata aprobat, RADET va avea banii necesari pentru mentenanța instalațiilor tehnice.

Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, săptămâna trecută, bugetul de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) pe anul acesta.

Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, declara pe 13 noiembrie că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgență și nu aprobă bugetul.