Premierul Finlandei, Sanna Marin, acceptă să facă test antidrog, după apariţia în spațiul public a înregistrărilor controversate de la petrecere

Premierul Finlandei, Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a declarat că nu are nicio problemă în a fi suspusă unui test antidrog, după scandalul izbucnit de înregistrarea video devenită virală pe internet, în care apare dansând la o petrecere.

18 aug. 2022, 23:46
Premierul Finlandei, Sanna Marin, acceptă să facă test antidrog, după apariţia în spațiul public a înregistrărilor controversate de la petrecere

Potrivit unor zvonuri, șefa guvernului finlandez ar fi consumat droguri la acea petrecere, deși a negat vehement acest lucru. Sanna Marin a mărturisit că nu are nimic de ascuns și că e pregătită în orice moment să facă un test antidrog.

„Nu am nimic de ascuns. Nu am consumat droguri şi, în consecinţă, nu am nicio problemă să fac un test”, a declarat Sanna Marin, conform AFP și Agerpres.

În mai multe clipuri postate pe Instagram Stories, Sanna Marin este văzută dansând exuberant cu mai mulţi prieteni, iar pe fundal se aud persoane strigând despre cocaină.

„Aceste imagini sunt private, au fost filmate în locuri private. Petreceam o seară cu prieteni”, a explicat Sanna Marin. Ea a subliniat dreptul său de a-şi petrece timpul liber la fel cum o fac cei de vârsta ei, declarând pentru postul de radio Yle că speră că lumea va accepta acest lucru şi că finlandezii „trăiesc în democraţie”.

Acest mod de a-și petrece timpul liber a fost aspru criticat de unii finlandezi, argumentând că nu e un comportament demn de un prim-ministru. Alții, însă, au spus că nu e nimic greșit în a merge la petreceri private și a te distra cu prietenii.

Reacții la înregistrările cu Sanna Marin ajunse pe internet

Deputatul Mikko Karna din Partidul de Centru, membru al coaliţiei guvernamentale conduse de Sanna Marin, a scris joi pe Twitter că „ar fi înţelept” ca şefa executivului să se supună „voluntar unui test de depistare de droguri”.

Antti Lindtman, liderul deputaţilor Partidului Social-Democrat (SDP), a declarat într-o conferinţă de presă că premierul are sprijinul acestui grup parlamentar. „Nu văd o mare problemă în faptul că dansează cu prieteni la un eveniment privat”, a spus el. În ceea ce priveşte testul antidrog, rămâne la latitudinea ei, a adăugat Lindtman.

Sanna Mirella Marin este o politiciană finlandeză care ocupă în prezent funcția de prim-ministru al Finlandei din 10 decembrie 2019. Este cel mai tânăr premier din istoria Finlandei. Membră a Partidului Social Democrat, face parte din Parlamentului Finlandei din 2015 și a fost ministru al transporturilor și comunicațiilor între 6 iunie 2019 și 10 decembrie 2019.