Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe ministrul Claudiu Năsui pe tema paşaportului de vaccinare: „Guvernul nu a dat mandat de negociere bilaterală niciunui ministru”

Premierul Florin Cîţu l-a contrazis vineri pe ministrul Economiei Claudiu Năsăui, declarând că Guvernul nu a dat mandat niciunui ministru pentru dicuţii bilaterale cu Grecia în vederea unui paşaport de vaccinare, după ce, anterior, Năsui, a afirmat că sunt discuţii în acest sens.

26 feb. 2021, 15:14
Premierul Florin Cîţu îl contrazice pe ministrul Claudiu Năsui pe tema paşaportului de vaccinare: „Guvernul nu a dat mandat de negociere bilaterală niciunui ministru”

„Opinia Guvernului, aşa cum am mai spus-o, este că nu avem această discuţie în acest moment. Este prematur, când ai doar un început de campanie de vaccinare nu poţi vorbi de un paşaport de vaccinare. Dacă vom avea toată populaţia vaccinată, atunci, da, bineînţeles. Nu e niciun mandat de negociere bilaterală cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru. Nu putem discuta în acest moment despre aşa ceva când avem doar o mică parte din populaţie (vaccinată – n.r.), chiar dacă suntem prin ţările avansate din UE care au o campanie de vaccinare de succes. Să avansăm cu campania de vaccinare şi discutăm apoi”, a declarat vineri premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi Proteste de amploare la Ministerul Economiei! O mie de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă. George Simion, mesaj tranșant pentru Claudiu Năsui

Şeful Executivului l-a contrazis astfel pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, care a anunţat că se află deja în negociere bilaterală cu mai multe ţări, pentru ca cetăţenii vaccinaţi să poată călători fără anumite restricţii, printre acestea regăsindu-se Grecia şi Israel. „Ce ne dorim noi în industria turistică e să deschidem cât mai mult această industrie pentru toate ţările şi să avem inclusiv acorduri bilaterale cu unele ţări, probabil. Mă refer aici la Grecia, la Israel, ţări care şi-au arătat intenţia aceasta”, afirma Claudiu Năsui.

Citeşte şi Claudiu Năsui, noi explicaţii despre suspiciunile de fraudă cu bani europeni pentru IMM-uri. „Nu am absolut nicio problemă cu o remaniere”