Premierul francez o atacă pe Angela Merkel: Politica privind migraţia „nu este sustenabilă pe termen lung”

Politica de deschidere față de refugiați pe care o promovează cancelarul federal german Angela Merkel "nu este sustenabilă pe termen lung", a estimat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu pentru presa germană ce va fi publicat sâmbătă, informează vineri AFP.

12 feb. 2016, 13:56
Premierul francez o atacă pe Angela Merkel: Politica privind migraţia „nu este sustenabilă pe termen lung”

„Această politică, temporar justificată, nu este sustenabilă pe termen lung”, a răspuns Valls întrebat dacă sprijină „politica Angelei Merkel de deschidere a frontierelor”.

„Capacitățile noastre de primire sunt limitate, tensiunile din aceste ultime săptămâni — în Germania, dar și în altă parte a Europei — ne obligă să spunem lucrurile clar: Europa nu-i poate primi pe toți imigranții care vin din Siria, Irak sau Africa”, a afirmat premierul francez, în acest interviu acordat grupului de presă regional Funke.

„Europa trebuie să-și reia controlul la frontierele sale și politica sa pentru migrație și azil”, a adăugat el.

Citeşte şi: Naţiunile Unite îndeamnă ţările din Europa Centrală să ofere asistenţă refugiaţilor

Criticile la adresa căii pe care Berlinul o urmează în problema refugiaților nu contenesc. Într-un alt interviu acordat în Germania cotidianului Handelsblatt, premierul rus Dmitri Medvedev a calificat „pur și simplu drept stupidă” politica europeană în ceea ce privește primirea de refugiați, politică pe care o promovează Angela Merkel și care constă în a „deschide larg ușile europene și a-i invita pe toți cei care doresc să vină” în Europa.

La rândul său, premierul polonez Beata Szydlo a îndemnat, într-un interviu pentru cotidianul Bild, la „un viraj” în politica migrației promovate de cancelarul federal.

Germania a primit de una singură, în 2015, peste un milion de cereri de azil, fapt care i-a adus Angelei Merkel tot mai multe critici și în țara sa, notează Agerpres.