Premierul Franţei înfiinţează o celulă specifică pentru urmărirea deţinuţilor terorişti şi radicalizaţi

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat vineri înfiinţarea unei "celule specifice" pentru urmărirea deţinuţilor terorişti sau radicalizaţi la ieşirea acestora din închisoare, urmărire devenită una dintre provocările luptei antiteroriste în Franţa, informează AFP.

13 iul. 2018, 11:54
Premierul Franţei înfiinţează o celulă specifică pentru urmărirea deţinuţilor terorişti şi radicalizaţi

În jur de 450 de deţinuţi terorişti sau radicalizaţi ar urma să fie eliberaţi până la sfârşitul lui 2019, a declarat Philippe, dezvăluind un nou plan de luptă contra terorismului, în timpul unui discurs susţinut la sediul Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI), în Levallois-Perret (regiunea pariziană).

„Celula specifică” va funcţiona în cadrul Unităţii de Coordonare a Luptei Antiteroriste (UCLAT) şi va asocia serviciile de informaţii din penitenciare, a precizat premierul francez, informează Agerpres.

El a anunţat, de asemenea, că executivul francez „va întări urmărirea de persoane plasate sub control judiciar”. „Recurgerea la arest la domiciliu sub supraveghere electronică mobilă va fi facilitată”, a spus prim-ministrul. „Nerespectarea controlului judiciar de persoanele cercetate pentru fapte teroriste trebuie să atragă după sine un răspuns judiciar sistematic”, a adăugat premierul Edouard Philippe.

Guvernul francez a anunţat o întărire a serviciilor de informaţii din penitenciare’, potrivit Agerpres.

Înfiinţat în 2017, Biroul naţional de informaţii în penitenciare urmăreşte în prezent 3.000 de persoane şi îşi transmite informaţiile serviciilor de informaţii interne. O notă a serviciilor de informaţii asupra celor „ieşiţi” (din închisoare) a fost creată pentru Profilurile Teroriste Islamiste (TIS).