Premierul interimar Fifor: 23 de judeţe sunt sub cod galben de ninsori şi vânt. Insist să fiţi atenţi să nu fie probleme

Premierul interimar Mihai Fifor a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că în prezent sunt 23 de judeţe sub avertizare de cod galben de ninsori şi intensificări de vânt şi a cerut ca autorităţile să acţioneze astfel încât circulaţia pe drumurile publice, căi ferate şi aeroporturi să se desfăşoară fără niciun fel de probleme.

17 ian. 2018, 11:59
Premierul interimar Fifor: 23 de judeţe sunt sub cod galben de ninsori şi vânt. Insist să fiţi atenţi să nu fie probleme

„În momentul de faţă avem 23 de judeţe care se află sub avertizare de cod galben de ninsori şi de intensificări de vânt. Aseară am făcut o analiză împreună cu ministrul Carmen Dan la Ministerul de Interne şi am evaluat situaţia şi nu cred că sunt probleme. De asemenea, am ţinut legătura în permanenţă cu domnul secretar de stat Dragoş Titea de la Ministerul Transporturilor. (…) Insist în continuare să fiţi foarte atenţi la ce se întâmplă şi să încercaţi să nu avem niciun fel de problemă”, a spus Fifor.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea a precizat că, din datele centralizate la Comandamentul de iarnă, nu sunt drumuri naţionale cu circulaţie întreruptă sau îngreunată şi nici linii ferate închise din cauza condiţiilor meteo.

„Referitor la infrastructura de transport rutier, datele centralizate la Comandamentul de iarnă de la CNAIR relevă că nu sunt drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă sau îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, a anunţat Titea.

El a arătat că, în ţară, sunt 30 de drumuri naţionale cu zăpadă, intervenindu-se cu 1.085 de utilaje şi 5.710 tone material antiderapant.

„Referitor la infrastructura transport feroviar, datele centralizate la nivelul Comandamentului central de iarnă relevă că nu sunt linii ferate închise cu circulaţia restricţionată din cauza condiţiilor meteo. De asemenea, pe toate aeroporturile circulaţia aeronavelor se desfăşoară în condiţii normale”, a adăugat Titea.

El a mai precizat că pe Orşova – Moldova Nouă se circulă normal.