ATENTATE FRANŢEI. Mai mulţi oficiali români au semnat în Cartea de condoleanţe, de la Ambasada Franţei

ATAC TERORIST FRANŢA. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu şi mai mulţi oficiali români au semnat, sâmbătă, în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Franței la București în memoria victimelor atentatelor de la Paris.

14 nov. 2015, 12:13
ATENTATE FRANŢEI. Mai mulţi oficiali români au semnat în Cartea de condoleanţe, de la Ambasada Franţei

ATAC TERORIST FRANŢA. Ambasada Franţei la Bucureşti a transmis, sâmbătă, un mesaj în care mulţumeşte autorităţilor din România pentru sprijinul şi disponibilitatea de a prelua din victimele atentatelor de la Paris, precum şi pentru reacţia rapidă de a securiza instituţiile oficiale franceze din România. Mai mulţi oficiali români, între care premierul interimar Sorin Cîmpeanu şi miniştrii Bogdan Aurescu şi Nicolae Bănicioiu, au mers la Ambasadă pentru a semna în Cartea de condoleanţe.

„Autorităţile române au luat legătura cu Ambasada Franţei pentru a-i propune preluarea de răniţi francezi, amintindu-şi astfel de solidaritatea exprimată de Franţa cu ocazia tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti. Franţa mulţumeşte României pentru această propunere care a fost transmisă autorităţile competente de la Paris. (…) Au fost luate măsuri de securitate consolidate, graţie mobilizării autorităţilor române, în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România. Ambasada Franţei vrea să mulţumească în mod special autorităţilor române pentru promptitudinea reacţiei lor şi pentru disponibilitatea lor”, se arată într-un mesaj al Ambasadei.

Potrivit misiunii diplomatice, au fost luate câteva măsuri în România în urma atentatelor de la Paris, printre care amânarea sau anularea unor manifestări culturale programate de Institutul francez din România. Drapelele franceze de pe teritoriul României au fost lăsate în bernă. Mai mult, Cinematograful Elvire Popesco din Bucureşti va fi închis până miercuri 18 noiembrie inclusiv.

Ambasada anunţă că un Registru de condoleanţe online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Franţei, unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai înalte autorităţi române, misiuni diplomatice şi numeroşi cetăţeni.

O carte de condoleanţe a fost deschisă în faţa Ambasadei Franţei în România începând de la ora 13.00. În zilele următoare, aceasta va rămâne la dispoziţia publicului între orele 9.00 şi 20.00, anunţă Ambasada.

ATAC TERORIST FRANŢAPremierul interimar Sorin Cîmpeanu a fost primul oficial care a semnat în cartea de condoleanţe.

De asemenea, consilierul prezidențial Lazăr Comânescu a semnat, în numele președintelui Klaus Iohannis, cartea de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei Franței din București:

„Am un sentiment de profundă tristețe și de consternare față de aceste atacuril teroriste barbare și lașe care s-au soldat cu numeroase victime. Am exprimat în numele președintelui României condolențele cele mai profunde familiilor victimelor, asiguând totodată de întreaga determinare a României de a fi alături de Franța în toate eforturile de a combate acest flagel care este terorismul.

Întrebat dacă atentatele din paris vor influența poziția României față de subiectul cotelor de refugiați, Comănescu a declarat: „Eu cred că în momentul de față trebuie să ne aplecăm cu pioșenie și să ne gândim la cei care și-au pierdut viața în acest atac mârșav. Despre probleme de pe agenda Uniunii Europene com avea posibilitatea să discutăm”.

Totodată, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a ajuns sâmbătă la Ambasada Franței pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor de la Paris de noaptea trecută. Șeful diplomației române a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Franceze de la București. Și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a venit sâmbătă la Ambasada Franței și a semnat în cartea de condoleanțe.

În cartea de condoleanţe au mai semnat şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, liderul PSD Liviu Dragnea şi senatorul PSD Ecatrina Andronescu.

ATAC TERORIST FRANŢA. Mai multe explozii şi incidente armate au avut loc, vineri seară, în centrul Parisului. Peste 200 de persoane au fost rănite şi cel puţin 128 au murit în ŞAPTE atacuri teroriste, potrivit poliţiei franceze. Preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat de pe Stade de France,  unde asista la un meci amical de fotbal între selecționatele Franței și Germaniei, a anunţat închiderea imediată a frontierelor şi STARE DE URGENŢĂ în toată Franţa.

Citeşte şi: Doi români AU MURIT în atentatele de la Paris. Anunţ oficial de la MAE