Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, întrevedere cu Eugen Teodorovici pe tema bugetului pentru 2016

Primul-ministru interimar, Sorin Cîmpeanu, l-a convocat, vineri, la Palatul Victoria, pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta proiectul legii bugetului de stat pentru 2016.

05 nov. 2015, 20:52
Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, întrevedere cu Eugen Teodorovici pe tema bugetului pentru 2016

„Primul-ministru interimar Sorin Cîmpeanu se va întâlni, la Palatul Victoria, cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta proiectul de buget pentru anul 2016”, anunţă Biroul de presă al Guvernului.

De acest buget depinde majorarea pensiilor cu 5% de la 1 ianuarie 2016, creşterea salariilor pentru bugetari, reducerea taxei pe valoare adăugată la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi reducerea contribuţiilor sociale.

Citeşte şi: Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, PRIMELE declaraţii: România este şi va rămâne un factor de stabilitate

Întâlnirea va avea loc la ora 10:00.

Joi, Sorin Cîmpeanu a condus prima reuniune a Cabinetului după desemnarea sa ca prim-ministru interimar al Guvernului.

„Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a agendei guvernamentale din perioada următoare, cu accent pe nevoile legate de asigurarea îngrijirilor medicale de care trebuie să beneficieze răniţii din tragedia de la clubul Colectiv, precum şi finalizarea detaliilor tehnice ale legii bugetului pe anul 2016”, menţionează Guvernul.

Începând de săptămâna viitoare, Executivul va intra în regimul normal de activitate, prima şedinţă ordinară de Guvern urmând a se desfăşura miercuri, la ora 12.00.