Premierul italian Matteo Renzi vrea să RELAXEZE legea ACORDĂRII CETĂŢENIEI pentru străini

Publicat: Luni, 20 Octombrie 2014 12:55 // Actualizat: Luni, 20 Octombrie 2014 12:55 // Sursa: romaniatv.net

Şeful guvernului italian Matteo Renzi a promis să favorizeze obţinerea cetăţeniei italiene pentru copiii născut în peninsulă din părinţi străini, la o zi de la o mare manifestaţie antiimigraţie desfăşurată la Milano, relatează luni France Presse, citată de Agerpres.

Foto: Reuters

Într-o intervenţie duminică seară pentru canalul de televiziune Canale 5, ce aparţine fostului premier Silvio Berlusconi, Matteo Renzi a promis să obţină aprobarea unor amendamente până la sfârşitul anului care să modifice legea privind cetăţenia italiană, bazată până acum doar pe 'dreptul sângelui'.

Dacă proiectul său va trece, copiii născuţi în Italia din părinţi străini ar putea obţine cetăţenia italiană, cu condiţia ca ei să fi efectuat acolo cel puţin un ciclu şcolar, primar sau secundar. Peste un sfert de milion de străini, majoritatea proveniţi din Europa, trăiesc în legalitate în Italia, dintre care peste 25% sunt tineri de mai puţin de 20 de ani, potrivit Institutului Naţional de Statistică (ISTAT).

Citeşte şi Guvernul Renzi reformeză Senatul italian ÎN STIL GERMAN

Acest anunţ intervine la o zi de la o mare manifestaţie a Ligii Nordului împotriva imigraţiei clandestine ce a reunit zeci de mii de persoane sâmbătă după-amiază la Milano. Pe de altă parte, Italia este una dintre ţările europene unde numărul naşterilor printre cele mai scăzute, cu o rată de natalitate mai mică de 1,6. Potrivit AFP, ea ar avea nevoie de o rată de 2,1 pur şi simplu pentru a-şi 'reînnoi' populaţia existentă.

Matteo Renzi a promis o alocaţie de 80 de euro pe lună pentru fiecare nou-născut în favoarea gospodăriilor care câştigă mai puţin de 90.000 de euro pe an. Această măsură ar urma să fie valabilă vreme de trei ani.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 oct 13:34
...peninsulă din părinţi străini, la o zi de la o mare manifestaţie antiimigraţie desfăşurată …read more ...
20 oct 13:01
...la o zi de la o mare manifestaţie antiimigraţie desfăşurată la Milano, relatează luni France Presse, citată de Agerpres. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H