Premierul libian demisionează. A fost vizat de un atac armat

Prim-ministrul libian recunoscut de comunitatea internațională, Abdallah al-Theni, și-a anunțat demisia marți seară în timpul unui interviu televizat, a declarat agenția de știri LANA loială guvernului. Premierul a declarat că a fost victima unui atac armat.

12 aug. 2015, 10:20
Premierul libian demisionează. A fost vizat de un atac armat

„Prim-ministrul libian Abdallah al-Theni și-a anunțat… demisia în direct” în timpul unui talk-show la un canal de televiziune libian, a declarat agenția, adăugând că prim-ministrul „își va prezenta în mod oficial demisia parlamentului duminică”.

Anunțul a fost făcut în aceeași zi când o nouă sesiune de discuții de pace inter-libiene a avut loc marți la Națiunile Unite la Geneva sub conducerea emisarului ONU în Libia Bernardino Leon, care încearcă să ajungă cu părțile rivale la un acord pentru un guvern de uniune națională.

Al-Theni fusese însărcinat cu formarea unui nou guvern. Ca prim motiv privind demisia sa, premierul a invocat faptul că el şi membrii familiei sale au fost vizate de un atac armat cu o zi înainte de anunţul privind demisia sa. „Nu acccept ca libienii să se omoare între ei din cauza acestui post”, a explicat premirul, afirmând că acest atac i-a terorizat pe locuitorii unui cartier rezidenţial şi a pus în pericol „viaţa unora dintre ei”, scrie presa franceză. Premierul nu a dat detalii despre atac, însă surse din anturajul său au dezvăluit că incidentul s-a produs pe drumul către aeroport.

Abdallah Al-Theni a fost numit premier interimardupă ce Ali Zeidan fusese destituit din funcţie, în data de 11 martie.