Premierul Ludovic Orban anunţă că va da afară toţi prefecţii: I-am lăsat să organizeze alegerile, să-i batem cu prefecţii lor

Publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2019 21:17 // Actualizat: Vineri, 22 Noiembrie 2019 21:17 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri seară că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării anterioare vor fi schimbaţi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Foto: gov.ro

"Acum i-am lăsat pe prefecţi să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să schimbăm prefecţii, imediat ne-ar fi acuzat (...). Îi batem cu prefecţii lor şi îi batem de le sună apa în cap cu prefecţii lor", a declarat Ludovic Orban vineri seară, la o întâlnire cu membrii organizaţiei PNL Argeş.

"Pe de altă parte, prefectul e reprezentantul guvernului în fiecare judeţ, nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus Dăncilă sau mai ştiu eu ce pesedist (...). Ei, dacă ar fi avut demnitate, ar fi venit şi şi-ar fi scris demisia, pentru că aşa procedează normal un om care înţelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte guvernul PNL şi al opoziţiei în judeţ. (...) Încă mai au timp să-şi scrie demisiile după alegeri, dacă nu şi le scriu, cu siguranţă vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii, nu există niciun fel de dubiu în privinţa asta", a adăugat premierul.

El a anunţat că vor avea loc schimbări şi la conducerile instituţiilor din judeţe, dar a subliniat că toate funcţiile trebuie să fie ocupate de oameni competenţi, în mod transparent.

"În privinţa celorlalte instituţii care funcţionează la nivel judeţean, v-o spun foarte clar, 'depesedizarea' e necesară, dar pe de altă parte, înlocuirea lor nu trebuie să se facă pe alte criterii decât de profesionalism, de corectitudine, de ocupare a poziţiilor publice ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care să permită ca în funcţiile de conducere să ajungă cei mai buni oameni", a precizat Ludovic Orban. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban schimbare prefecţi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 nov 16:26
Răspunde | Votează email 0 email
RaduD
OK. Prefectii ar fi persoane puse politic, dar ce te faci mai Sica Balalalica cu functionarii publici pe care deja i-ai dat afara si acum dau in judecata guvernul. Inteleg ca foamea e mare dar mai ganditi putin ca viitoru nu suna bine!
23 nov 09:58
Răspunde | Votează email 0 email
baba vanga rosie
Mai ametitule ,trezestete ca turmentezi electoratul .Mai planteaza un pom,dar fii atent si nu-i minca roadele ca te otravesti!!
1
EUR
4.7791
RON
13 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H