Premierul Marii Britanii, Boris Johnson i-a solicitat lui Klaus Iohannis o convorbire telefonică

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că premierul britanic Boris Johnson a solicitat o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. El a explicat și de ce între București și Londra nu se poartă discuții pentru o vizită a lui Iohannis la Londra.

26 aug. 2019, 19:13
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson i-a solicitat lui Klaus Iohannis o convorbire telefonică

Premierul britanic a solicitat o convorbire telefonică cu preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat presa.
„Deocamdată situația din Marea Britanie este foarte fluidă, după cum fluide sunt și negocierile pe care Marea Britanie le poartă cu UE în vederea Brexit-ului și atunci evaluarea noastră, a misiunii diplomatice, a fost să menținem nivelul relațiilor foarte ridicat, dar nu neapărat să facem acest exercițiu care la ora asta ar putea să fie mai degrabă de imagine”, a spus Dan Mihalache la B1 TV.

„Din câte știu eu, partea britanică a solicitat chiar o convorbire telefonică cu Președintele României, care s-ar putea să aibă loc într-o perioadă forte foarte apropiată, poate chiar în această săptămână.

Și premierul Boris Johnson este supus presiune a opiniei publice interne. El trebuie să preinte un plan de ieșire a Marii Britanii din UE și să aibă în vedere că majoritatea din Camera Comunelor este mai slabă din punct de vedere al numărului de voturi chiar ca România”, a mai spus ambasadorul.