Sorin Grindeanu, propus de premierul Mihai Tudose să preia şefia ANCOM. Fostul premier va fi audiat în Parlament

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Fostul preşedinte al autorităţii, Adrian Diţă, şi-a depus demisia vineri.

23 oct. 2017, 09:35
Sorin Grindeanu, propus de premierul Mihai Tudose să preia şefia ANCOM. Fostul premier va fi audiat în Parlament

UPDATE Comisiile parlamentare de specialitate au termen până pe 26 octombrie să-l audieze pe Sorin Grindeanu, candidatul pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a declarat luni secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

„Domnul Grindeanu a fost propus pentru a ocupa funcția de președinte al ANCOM, iar Birourile permanente reunite au decis ca termenul comisiilor de specialitate pentru audiere și raport să fie 26 octombrie”, a spus Ioana Bran, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite.


UPDATE Propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM a fost înaintată de şeful Guvernului conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat, cel mai probabil, în plenul reunit de săptămâna viitoare, scrie News.ro.

„În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 și alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017”, se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament.

Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu să fie făcută în comisiile de specialitate ale Parlamentului până joi, 26 octombrie. Tot până joi va trebui elaborat şi raportul comisiilor referitor la audiere.

Postul de preşedinte al ANCOM a rămas vacant după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie la numai cinci luni de la numirea în acest post de către Parlament.

Citeşte şi: Adrian Diţă a demisionat de la şefia ANCOM

Premierul Mihai Tudose i-a propus luni Fostului prim ministru Sorin Grindeanu să preia şefia Autorităţii de reglementare în telecomunicaţii, au declarat surse din Guvern citate de Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a respins, săptămâna trecută, varianta numirii lui Sorin Grindeanu ca preşedinte al ANCOM.

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor (ANCOM), Adrian Diţă, şi-a dat demisia vineri din această funcţie.

Adrian Diţă a preluat funcţia de preşedinte al ANCOM la data de 11 mai, când plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor l-a votat cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. Anterior, Adrian Diţă a fost director de Public Affairs la Telekom România.


loading...
Partenerii noștri