Premierul Mihai Tudose, reacţie dură în cazul poliţistului pedofil: Cred că şi pedeapsa cu moartea e puţin

Premierul Mihai Tudose a spus, miercuri seară, la Antena 3, că, în opinia sa, pentru unii infractori este prea puţin şi pedeapsa cu moartea, el spunând că îşi asumă aceste afirmaţii.

10 ian. 2018, 20:03
Premierul Mihai Tudose, reacţie dură în cazul poliţistului pedofil: Cred că şi pedeapsa cu moartea e puţin

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri că pentru anumite infracţiuni şi pedeapsa cu moartea „este puţin”.

„O să fiu mai non-european (…) şi probabil că o să mă coste foarte mult ceea ce vă spun acum, dar îmi asum. Eu cred că şi pedeapsa cu moartea pentru anumite infracţiuni este puţin – pentru cine nenoroceşte un copil, pentru cine ia o viaţă, că îi vezi zâmbind. Şi mai e ceva, tragedia mare este când îl vezi că este recidivist, că a mai comis-o o dată şi l-au prins şi l-au trimis la puşcărie şi după trei ani a făcut-o iar. Este inacceptabil aşa ceva, inacceptabil! (…) Hai măcar să stabilim că pentru lucruri de genul ăsta, închisoarea pe viaţă e partea cea mai dulce”, a declarat Tudose, la Antena 3.

Şeful Executivului a precizat că ştie că politica mondială este să nu se mai facă injecţii letale.

„Nu înţeleg de ce trebuie să plătim noi, contribuabilii… Dar, repet, ştiu că o să mă coste foarte mult chestia asta, că politica mondială e să nu mai facem injecţii letale. Dar nici să închidem ochii la nişte monştri şi să fim umani. (…) Nu poate să fie om unul care face aşa ceva. Bătrâni călcaţi în picioare şi omorâţi pentru zece lei din pensie, copii abuzaţi în lift. Dumnezeule mare! (…) Hai să fim umani cu cei care sunt oameni”, a spus Tudose.

Citeşte şi: Premierul Tudose: Aştept raportul în 7 zile. Un consilier al doamnei ministru Carmen Dan a fost coleg şapte ani cu făptuitorul

Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei, a fost arestat, marţi, pentru 30 de zile. El este încarcerat în Arestul Poliţiei, unde stă în celulă cu alţi doi inculpaţi. 

Potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, pe 5 ianuarie 2018, între 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 -poliţistul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime fetiţei în vârstă de cinci ani şi l-a pupat pe obraji pe băiatul în vârstă de 9 ani.

Tot poliţistul de la Rutieră este cel care a agresat şi o fetiţă de 7 ani, în 2012, în cartierul 6 al Capitalei. Mai exact, Eugen Stan este acuzat de procurori că, pe 22 octombrie 2012, tot în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe scările care asigură legătura între etajele 4 şi 5 ale imobilului, a pupat-o pe gură şi a luat-o în braţe pe fetiţa de 7 ani şi, profitând de faptul că aceasta aceasta era minoră, a determinat-o să-i atingă organul sexual.

Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, acte de urmărire penală în vederea identificării autorului. Astfel, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei, au fost distribuite fotografii ale autorului la unităţile de poliţie din Bucureşti, în vederea prezentării acestora populaţiei, în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei,au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului şi au fost verificate 70 de informaţii primite de la public sau lucrători de poliţie.

Premierul Mihai Tudose a decis miercuri să nu-l demită pe Bogdan Despescu de la conducerea Poliţiei Române, după ce ministrul Internelor Carmen Dan a solicitat schimbarea acestuia ca urmare a scandalului provocat în Poliţie de cazul poliţistului arestat pentru 30 de zile, acuzat fiind că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Premierul a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei.